Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.07.2016. u 09:15

Sada mi je jasno što je Orešković mislio kad je rekao da je došao pomoći Hrvatskoj.

Nije mi uopće žao što su premijeri Zoran Milanović i Tihomir Orešković tako bestidno provodili na račun poreznih obveznika u raskošnoj državnoj vili Costabelli. Mogu zamisliti kako je Zoki uživao u biranim vrhunskim vinima, a Tim u finim cigarama i najboljem viskiju. Vjerojatno im je imponiralo i to što je u toj vili, tako barem kaže urbana legenda, nekada boravio i američki mafijaš Al Capone. Koliko god da su potrošili, to je beznačajan iznos u odnosu na korist koju možemo izvući iz njihovih ljetnih provoda. Nakon što je Tim u ovoj godini spiskao više od 122.000 kuna, a Milanović u prošloj 293.000 kune, sada je posve jasno da ta dvojica državnika uopće nisu dostojna visoke funkcije na koju su stjecajem okolnosti zasjela.

Pokazali su se sitnim dušama koje neselektivno koriste beneficije koje je politička kasta sama sebi dodijelila. Proglase sami sebe štićenom osobom, a onda im to služi kao izgovor za raskošan život na grbači države. Otvoreno pokazuju prezir prema biračima koji po njihovu mišljenju ne zaslužuju niti da ih se obavijesti da će na njihov račun ljetovati u vili. Daju nam informacije na kapaljku, i to tek nakon što su mediji počeli izvještavati o njihovim bakanalijama.

Nikako ne želim reći da predsjednici Vlade ne bi trebali odlaziti na odmor. Ali i visoki dužnosnici moraju poštovati neka pravila, imati respekt prema podanicima i biti svjesni u kakvim okolnostima živi većina njihovih podanika. Milanović i Orešković morali su najaviti da idu u državnu vilu, lijepo objasniti koliko će ostati, ukratko javnosti prezentirati troškove takvog odmora te tko će ih platiti. Bilo bi donekle prihvatljivo da su državnu rezidenciju okupirali najviše na dva tjedna. Ali oni očito smatraju da su iznad svojih podanika te da se bitne društvene norme ne odnose na njih. Stoga najava tehničkog premijera Oreškovića da će platiti troškove koje je napravila njegova obitelj ne zvuče uvjerljivo. Takav je potez iznuđen reakcijom javnosti i željom tehničkog premijera da smanji političku štetu i društvenu sramotu.

Sada mi je jasno što je Orešković mislio kad je rekao da je došao pomoći Hrvatskoj. Zaista nije lako u mjesec dana spiskati 122.000 kuna na razne delicije. Još sam više dirnut time kako je Partija stala u obranu svoga šefa. Bio sam iskreno ganut kada sam u priopćenju SDP-a pročitao da je Milanovićeva supruga sama pripremala hrana u vili (a onda vrlo vjerojatno i rezala zdravi crni kruh na tanke šnite) te da je šef SDP-a iz svog džepa platio grincajg. A kada Partija nešto tvrdi, onda nitko ne smije njihove istine dovoditi u pitanje. Pogotovo kada znamo da je Milanović veći dio svog mandata proveo u mondenom zagrebačkom restoranu te da voli raskošne večere i birana vina. Nakon afere s “Al Caponeovom vilom” dobro je što je Milanović samo bivši premijer, a što će to uskoro postati i Orešković. 

>> AKD pokazao račune za Costabellu – evo što je sve iz njih vidljivo

Komentara 4

DU
Deleted user
16:23 21.07.2016.

Oreškoviću su namjestili jer je neusporedivo bolji čovjek, inteligentniji, uspješniji i razumniji od prijašnjih premijera, zato su smislili kako da ih pred javnosti izjednače a nikako nisu jednaki...uz svaki tekst o trošenju je Oreškovićeva fotka, ne skidaju ga sa naslovnica..nikoga ranije zbog toga nisu razvlačili po novinama...lijepo se razotkrila sprega političara koji su u 25 godina uništili ovu zemlju i glavnih medija...

BA
bakulušić
18:03 21.07.2016.

Milanovića uvijek prikazuju kao nemirno razigrano dijete a sve druge kao okorjele, bezdušne tipove koji su spremni na sve samo ne na dobro. Zna se tko će narodu biti simpatičniji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije