Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Pupovčeve Novosti napale one koji ih financiraju i zabile autogol

Novosti iz proračuna Republike Hrvatske dobivaju 4,5 milijuna kuna godišnje, odnosno taj novac preko Plenkovićeve Vlade izbijaju iz džepova poreznih obveznika...
19. kolovoza 2017. u 18:12 69 komentara 13674 prikaza
Milorad Pupovac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Novosti su portal Srpskog narodnog vijeća s dugovječnim saborskim zastupnikom, danas članom vladajuće koalicije, Miloradom Pupovcem na čelu. Novosti ističu kako su tjednik i portal nacionalnih manjina, iako su teme koje prevladavaju na portalu i u tjedniku marksističke, antikapitalističke s konstantnom dozom jugonostalgije, kao da su manjine u Hrvatskoj, eto, samo socijalistički i antitržišno orijentirane.

Davor Huić iz Udruge Lipa Reakcija Lipa: Novosti pokušavaju sabotirati demokratski proces hrvatskih poreznih obveznika

Novosti iz proračuna Republike Hrvatske dobivaju 4,5 milijuna kuna godišnje, odnosno 4,5 milijuna kuna preko Plenkovićeve Vlade izbijaju iz džepova poreznih obveznika. Novu buru podigle su u javnosti nakon što su se ovaj tjedan okomile na Udrugu poreznih obveznika Lipa, što je ironično jer se financiraju upravo novcem poreznih obveznika koji Lipu podržavaju i zbog kojih ta udruga postoji…

Nekoliko puta pisao sam o toj nevjerojatnoj mreži koju je Pupovac ispleo sa svim dosadašnjim vladama preko tjednika Novosti. Pupovac je od Plenkovića kao miraz za ulazak u brak s K + koalicijom dobio predsjedanje saborskim Odborom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, koji je u sprezi sa Savjetom za nacionalne manjine koji, u konačnici, raspoređuje novac tjedniku Novosti kojima je isti taj Pupovac vlasnik. I tako Pupovac godinama preko leđa srpske nacionalne manjine, novcem poreznih obveznika, konstantnim odlascima po savjete u Beograd četničkim vojvodama koji su se zalagali za „vekovnu granicu“ Karlobag- Ogulin – Karlovac – Virovitica i nikada se toga nisu odrekli te potpirivanjem strasti i međunacionalne mržnje stvara podjele u hrvatskom društvu.

Pupovcu i Novostima zasmetala je pojava premijera Oreškovića, ministra Marića koji je tada još radio po nalogu Oreškovićeve liberalne i protržišne politike te ministra Hasanbegovića koji je pokušao srezati financiranje takvim ideološki opredijeljenim medijima.

No Pupovac je i njih preživio i Orešković je prošlost, dok je Hasanbegović uspio uzvratiti „skidanjem“ Tita s najljepšeg zagrebačkog trga, što je jako dobro zasvrbjelo uhljebe i etno-socijalističke biznismene iz Pupovčevih Novosti.

Lipu su napali traljavo. Zabili su si autogol jer su to učinili na proziran način koji je Lipa opovrgnula priopćenjem.

Naime, u tekstu „Lipino crnilo“ Novosti su napisale da je Lipa lažirala online i offline potpise protiv poreza na nekretnine upisavši lažna imena i prezimena potpisnika, a Lipa je objasnila da je to bilo moguće izvesti samo na dva načina jer samo Udruga ima mogućnost uvida punih imena i prezimena. Iz Novosti su ili a) sami upisali lažna imena na inicijativu ili b) hakirali bazu, što je također moguće jer je Lipa prijavila pad sustava.

kumrovec EDUARD PETRANOVIĆ Započnimo reforme i pospremimo zločinca u ropotarnicu povijesti

No Novosti za to sigurno neće odgovarati jer Plenkoviću treba Pupovac za klimavu većinu koju s njim tvori, a prijeko mu je potrebna i svaka podrška za novi nepotrebni porez. Novosti su se u kampanju za spašavanje poreza na nekretnine uključile kao i mnogi drugi mediji. I tako su porezni obveznici i dalje osuđeni izdvajati svoj novac za tekstove koji konstantno blate Hrvatsku, uz laži i obmane o porastu „neoliberalnog kapitalizma“, ustaštva i fašizma te slave diktatorske i zločinačke režime pod mantrom antifašizma. 

Novosti su zaista jedan od problema današnjeg društva, a Pupovac svojom mrežom koju je godinama pleo šteti ponajprije srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, sâm izaziva malobrojne i nebitne pobornike ustaškog režima da mu tjeraju kontru te svakodnevno živi na teret običnog, poštenog i radišnog poreznog obveznika za kojeg se Udruga Lipa zalaže.

Hoćemo li se ikada riješiti kočničara reformi nužnih za oporavak gospodarstva i ostanak mladih u Hrvatskoj? Prijeko nam je potrebna opcija ili platforma koja će staviti interes građana ispred uhljebljivanja i osiguravanja glasova na izborima… Postoji li to u Hrvatskoj?

Andrej Plenković Eduard Petranović HDZ-ov model 'političke stabilnosti' zaplavio Hrvatsku Kriza ljevice Ovakav SDP bolje je ugasiti nego spasiti Ivo Sanader 'Plenkovićevizacija' Dame i gospodo, imamo novog Sanadera!
ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • EldersRealm:

  Ovaj novinar nece dugo raditi u VL. Potpuno je krivo "nastrojen". Ovakvi tekstovi se u VL pojavljuju jednom u mjesec dana, ali odmah uslijedi kontra lijevo-liberalnih fasista i Pupovcevih cetnika s morem tekstova o ustasizaciji Hrvatske. Pisati istinu u danasnje ... prikaži još! vrijeme znaci natovariti si medijski linc za vrat. Nadam se da je novinar na to spreman.

 • Deleted user:

  Novinar piše što narod misli ! Šta se dešava sa uredništvom VL ?

 • Avatar Musashi
  Musashi:

  Ništa novo, imali su oni prije više od 100 godina u Hrvatskoj svoje novine "Srbobran" i u njima su najavili što slijedi. „..Hrvati dakle nisu ni pleme ni posebna narodnost. Oni se nalaze na prelazu iz plemena u narodnost, ali ... prikaži još! bez nade da će sačinjavati ikada posebnu narodnost. Dakle do (identitetskog) nestanka jednoga od ta dva naroda (stranke). Stojanović nije nimalo sumnjao da će u toj beskompromisnoj borbi Hrvati „podleći“, a da će Srbi biti pobjednici, jer im to garantira i „proces opšte evolucije“, „prirodna životna snaga“ te konačno „nadmoćnost na bojnom polju“. S druge strane, tvrdio je da Hrvati „nemaju jezika, običaja ni zajedničkog života“, kao ni „svijesti o zajedničkoj pripadnosti“ te da „u tuđim slugama gledaju ideal pa će i sami postati sluge“. Stojanović je kasnije zdušno sudjelovao u stvaranju jugoslavenske države i nacije, pa s dosta sigurnosti možemo predmnijevati kako je cijeli jugoslavenski pothvat razumijevao kao „istragu“ Hrvata u „proširenoj otadžbini“. ...Ta se borba mora voditi do istrage naše ili vaše. Jedna stranka mora podleći. Da li će to biti Hrvati, garantuje nam njihova manjina, geografski položaj, okolnost, što žive svuda pomešani sa Srbima, i proces opšte evolucije, po kome ideja Srpstva znaci napredak..“ Posrbljavanje Hrvata dakle po Stojanoviću nije dovoljno, i po njemu Hrvati moraju u potpunosti nestati jer je to "evolucijski neizbježno". U časopisu Srbobranu br. 168 i 169 od 22. i 23. 08. 1902. g.,koji je također glasilo njihove stranke