Naslovnica Premium Kolumne

Kupi li četiri deve, grad Đurđevac mogao bi postati Đurdevac

Brigu o budućim đurđevačkim devama preuzet će Konjički klub Đurđevački graničari koji će, krene li sve po planu, morati promijeniti ime u Beduinski klub Đurđevačke deve
20. travnja 2016. u 08:15 0 komentara 574 prikaza
Deve
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, potvrdio je Podravskom listu da namjerava kupiti četiri jednogrbe arapske deve, i to iz – Danske. Grad poznat po picokima tako bi već od lipnja turistima trebao ponuditi jahanje na pustinjskim životinjama u Đurđevačkim pijescima, geografsko-botaničkom rezervatu poznatom i kao „podravska Sahara“.

Jahanje na jednogrbim životinjama gradonačelnik vidi kao „izvanredan turistički proizvod“, a cijena je prava sitnica, tim više što će danski uzgajivači biti isplaćeni iz gradskog proračuna. Cijena jednogodišnje životinje kreće se oko 23.000 kuna bez prijevoza pa će biti zanimljivo pratiti tijek javne nabave jer je teško vjerovati da će za kupnju deva Đurđevac aplicirati pri europskim fondovima.

Možda tek iduće godine, ako požele u pijescima još bolji turistički proizvod, gradnju nekoliko piramida. Brigu o budućim đurđevačkim devama preuzet će Konjički klub Đurđevački graničari koji će, krene li sve po planu, morati promijeniti ime u Beduinski klub Đurđevačke deve, a i sam grad bi, istisnu li deve picoke, mogao korigirati ime u – ĐurDEVAc.

>>U Peske, jedinu hrvatsku pustinju, stižu tri – deve

>>Princ Fašnik poveo Sraku na romantično putovanje u Zoološki vrt

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.