Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.05.2020. u 18:04

Ćorić se obrušio na istaknutog televizijskog reportera N1 televizije Hrvoja Krešića nezadovoljan pitanjima koje mu je postavljao o navodnim poslovnim špekulacijama na štetu Ine, ionako za HDZ bolne teme i potencijalno Ahilove pete njihove predizborne kampanje

Uoči izborne kampanje napasti novinara zbog pitanja koje postavlja to može jedino netko s političkim gardom poput Donalda Trumpa ili netko tko je s Marsa pao na političku scenu, a kakvim se jučer predstavio Tomislav Ćorić. Naime, Trumpov boj s novinarima dio je njegove političke strategije pa javno ispoljena arogancija njemu donosi naklonost birača. Međutim, Ćorićevi ex cathedra nastupi iritantni su čak i kad im se ne može naći sadržajna primjedba. Ali, jučer se sve spojilo na najgori mogući način.

Ćorić se obrušio na istaknutog televizijskog reportera N1 televizije Hrvoja Krešića nezadovoljan pitanjima koje mu je postavljao o navodnim poslovnim špekulacijama na štetu Ine, ionako za HDZ bolne teme i potencijalno Ahilove pete njihove predizborne kampanje.

Pri tomu je umjesto da kao ministar jasno odgovori na pitanja o nacionalnoj kompaniji, Ćorić zauzeo gard etičkog tužitelja po pitanjima novinarske profesionalnosti. Očito ne shvaćajući da napad, osobito kad dolazi od ministra, nije najbolja obrana. Štoviše, pred izbore u pravilu je najgora.

Osobito je u ovom slučaju bio nepotreban ako su argumenti na strani ministra. Ovako je samo ostavio dojam kako napada autora zbog neugodnih pitanja jer nije uspio sročiti ništa suvislije.

I onda uz sve to još je dao na znanje kako ima saznanja o Krešićevoj privatnoj komunikaciji unutar novinarskih grupa na društvenim mrežama tako da je i Andreja Plenkovića doveo u situaciju da Vladu i HDZ brani od logičnih propitivanja odakle Ćorić crpi saznanja o tomu, i koja je svrha i pobuda takvog praćenja komunikacije novinara čak i ako je ministar to doznao iz legalnih izvora, odnosno novinarskog “dubokog grla” unutar zatvorene novinarske skupine.

Biti ministar stranke koja se jedva oslobodila stigme o čačkanju po novinarskoj privatnosti, pa takvo što ispaliti na upite o medijskim optužbama zbog novog zapostavljanja nacionalnih interesa u Ini, to je politički diletantizam.

Uostalom, ako hrvatski dio Ine u toj priči nije podređen te ako je hrvatska nafta putovala u Mađarsku u hrvatskom interesu, zašto nam se ministar Ćorić kao potpisani svjedok u niti jednom od čestih istupa o tomu nije pohvalio!?

Komentara 33

TS
Tito sveti
20:02 26.05.2020.

Kao novinari se prate a uopce nema potrebe za tim jer bezbroj clanaka i novinara je sponzorirano Pa tak samo im das koju kunu i oni ce napisat bilo sto a ako to netko komentira onda se brusu komentati

DU
Deleted user
22:13 26.05.2020.

Svatko je diletant tko se usudi prozvati zaštičena lijeva piskarala.Maminjo je takve davno prepoznao..

ST
stric21
21:52 26.05.2020.

.... svi mediji u RH su taj dan objavili istu sliku na naslovnici .... na slici su ivica račan , ljubo jurčić i Mađar ..... do trenutka nastanka te slike INA je bila 100% Hrvatska .... .... na toj slicii ljubo jurčić se veselo smješi i potpisuje , ivica račan se isto tako veselo smije i nadgleda potpisivanje .... i Mađar se veselo smije .... .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije