Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GONG:

'SMS-ovima, e-mailovima i letcima uznemirivali birače'

izbori
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
11.01.2015.
u 11:51

GONG posebno skreće pažnju na govor mržnje aktivista HDZ-a

Dan predsjedničkih izbora prolazi u znaku dojava građana o manjim nepravilnostima te gužvi na 15 biračkih mjesta u BiH, od čega 10 u Mostaru, priopćio je GONG.

GONG zaprima neanonimne dojave građana koje se, tijekom prijepodneva, odnose na agitiranje birača da glasaju za Kolindu Grabar Kitarović, kršenja izborne šutnje, rad biračkih odbora i slabu informiranost birača o registraciji za glasanje izvan mjesta prebivališta.

GONG poziva dio promatrača HDZ-a i načelnika općina Suhopolje (HDZ) i Petlovac (HNS) kao i sve ostale sudionike na izborima da prestanu nagovarati birače na biračkim mjestima i javni prostorima da glasaju za ili protiv nekog od kandidata.

Što se tiče kršenja izborne šutnje, građani su GONG-u prijavili sms-ove, e-mailove i letke koji su ih jučer, ali i danas uznemiravali, pozivajući na glasanje za Kolindu Grabar Kitarović i za Ivu Josipovića.

"Posebno skrećemo pažnju i osuđujemo govor mržnje tijekom kampanje koja je uglavnom dolazila od strane dijela aktivista HDZ-a te pozivamo sve kandidate da se ograde od govora mržnje i jasno ga osude", priopćili su iz GONG-a.

>> Najneizvjesniji izbori za šefa države od nezavisnosti Hrvatske

Komentara 49

EL
EldersRealm
12:16 11.01.2015.

Jucer je GONG objavio priopcenje da NI OVE godine nece imati svoje promatrace na izborima. Prema tome, njihove dojave su rekla-kazala, odn. ja ih mogu sad nazvati i reci sta god mi padne na pamet i oni ce to objaviti kao provjerenu informaciju? Ova udruga je izgubila smisao kad su prestali nadgledati izbore. Prestanite ih financirati (dijelom su financirani i iz proracuna).

BE
berija
11:59 11.01.2015.

Kolika je Zelićeva plaća? Imamo pravo znati, zar ne? Dio novca GONG prima iz proračuna RH, po principima Prredraga Matića imamo pravo znati.

A9
AAA-999
12:06 11.01.2015.

U Mostaru ima 10 biračkih mjesta Na tih 10 mjesta trebalo bi glasovati 110 000 hrvatskih državljana s pravom glasa. Danas su tamo nesnosne i nerješive gužve. Drugim riečima, kukuriku Vlada je izravno prekršila Ustav RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije