Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

Milanović: Ovo je bila sektaška kampanja

Zoran Mlanović
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
11.01.2015.
u 21:58

Niti jedan predsjednik dosad nije se odvažio zatražiti sjednicu Vlade. Uopće ne znam kakav bi bio dnevni red takve sjednice Vlade posebno zato jer je status predsjednika ispod ranga premijera - rekao je Milanović

Premijer Zoran Milanović došao je u stožer Ive Josipovića oko 21.45 sati te je rekao da su ovo najdemokratskiji predsjednički izbori dosad.

- Prednost je 20, 30 tisuća glasova. Izgleda da sam jako krivo prognozirao kad sam rekao da veća izlaznost ide u prilog Ivi Josipoviću. Prvi put Hrvatska ima predsjednika koji je pobijedio s nekoliko tisuća glasova. 

Na pitanje što će učiniti ako Kolinda Grabar Kitarović kao nova predsjednica ode na sjednicu Europskog vijeća, odgovorio je:

- Mi znamo kako to funkcionira – Vlada vodi unutarnju i vanjsku politiku, 99 % stvari na Europskom vijeću je čista ingerencija Vlade. Hrvatski ustav to jasno pokazuje, rekao je Milanović.

Je li poraz Ive Josipovića ujedno i vaš poraz?

- Mi smo bili teret. Mi  smo u teškom poslu, onaj tko nema kičmu, ovaj posao ne treba raditi. Ovo je bila sektaška kampanja. Ovo je bila kampanja u sedam rečenica, koje je stalno ponavljala. To je činjenica. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a pokazala se kao militantni vojnik svoje stranke – niti jedan predsjednik dosad se nije tako predstavljao. Ovo je kamapanja koju je vodio apartčik jedne stranke, ako je to volja naroda, okej, ja s time nemam problema, rekao je Milanović.

Potegnulo se i pitanje sazivanja sjednice Vlade koju je Kolinda Grabar Kitarović najavljivala tijekom cijele kampanje, te što će premijer u tom slučaju učiniti.

- Prema članku 102. Ustava nitko se nikada to nije odvažio učiniti. Vlada zasjeda svaki tjedan, mi svaki tjedan izbacujemo niz akata. Uopće ne znam kakav bi bio dnevni red takve sjednice Vlade posebno zato jer je status predsjednika ispod ranga premijera. Vlada je daleko odgovornija, mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast - rekao je Milanović.

Kolinda Grabar Kitarović izjavila je i da će zatražiti izvanredne parlamentarne izbore.

- To je rekla? To dosta govori o karakteru predsjednika. Naša koalicija je čvrsta, puno čvršća nego Račanova. Ona je programska, svjetonazorska. Ovo je konačno država. Pa i rezultati ovih izbora u decimalu to pokazuju, mi smo država, a oni hajdučija - rekao je Milanović.

Na konstataciju da je SDP dosad izgubio izbore za Europski parlament te da gubi ove, rekao je:

- Stranka je dala puno novca, a SDP je u ovih sedam godina ostvario ono što nikad nije. Snaga SDP-a je da biramo izravno vostvo stranke što HDZ može samo sanjati. Čestitam vodstvu stranke, za Ivu Josipovića glasalo je preko milijun građana, rekao je Josipović.

>> Josipović: 'Gotovo je, gospođa je pobijedila'

Komentara 185

TE
teoodd
22:19 11.01.2015.

On izgleda nemože da shvati da Hrvati vole svoju zemlju....

GO
google385
22:23 11.01.2015.

milanovic jos u politickome pubertetu odlazi molim te

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
22:24 11.01.2015.

on ne shvaća da iako su zabranili glasati stotinama tisuća državljana,da iako su svi mediji do zadnjeg na komunističkim jaslama,da iako su otjerali desetine tisuća hrvata trbuhom za kruhom.....da je narod ipak pobijedio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije