Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Novu godinu

Josipović posjetio zapovjedništvo Glavnog stožera

Ivo Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/16
01.01.2015.
u 15:35

Josipović je rekao kako je najvažnije da naši vojnici u svakom trenutku budu sigurni

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović posjetio je danas zapovjedništvo Glavnog stožera. S ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom Glavnog stožera, generalom zbora Dragom Lovrićem, preko videolinka razgovarao je s našim vojnicima koji služe u međunarodnim mirovnim operacijama.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam na prvi dan nove godine posjetio Glavni stožer oružanih snaga i što sam imao prilike razgovarati s našim zapovjednicima u misijama u Afganistanu, na Kosovu i u misiji ATALANTA u Somaliji. Mogu reći da su svi sigurno, da su dobro. Čestitao sam im novu godinu i zaželio im sretan povratak u našu zemlju. Rekli smo im da smo ponosni na njih jer odgovorno, savjesno i uspješno izvršavaju sve zadaće koje su dobili – rekao je Josipović i dodao kako je najvažnije da naši vojnici u svakom trenutku budu sigurni. Josipovića su novinari pitali kako mu je bilo sinoć na dočeku Nove godine na Trgu bana Jelačića i je li njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović povukla mudriji potez jer je išla u posjet braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj?

– Ja sam Novu godinu dočekao s građanima na Trgu bana Jelačića. Bilo je jako dobro, veselo i nakon toga sam otišao u trenutačno najvažniju instituciju u Hrvatskoj, ja to tako možda pomalo i pjesnički kažem, a to je rodilište. Bio sam tamo gdje se stvara novi život, podijelio sam veselje s majkama koje su tu večer rodile i bilo je stvarno prekrasno. Mislim da je to najbolji početak Nove godine koji sam mogao sebi i svojoj supruzi priuštiti. A što se branitelja tiče, ja sam s braniteljima bio u Savskoj. Moj poziv stoji, njima su vrata mog ureda uvijek otvorena i vrlo rado ću ih primiti – rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Ministar obrane Ante Kotromanović rekao je kako trenutačno 140 pripadnika OSRH služi u različitim misijama u svijetu – od Kosova do Libanona.

– Zadovoljni smo prošlom godinom. Realizirali smo niz projekata, a u ovoj godini idemo žestoko u obuku vojnika, a napravit ćemo i novi plan obrane. Od 5. siječnja prelazimo na e-poslovanje, napravit ćemo novu sistematizaciju radnih mjesta i smanjiti administrativni dio osoblja. Od velikih projekata, tu je nastavak izgradnje vojnih objekata, modernizacija starih i nabavka novih helikoptera. Načelnik Glavnog stožera vratio se iz Amerike prije nekoliko dana. Potvrdili smo donaciju helikoptera Kiowa Warrior, dogovaramo i Black Hawke. A 2016. dočekat ćemo spremni i za odluku o nabavi novog tipa borbenih zrakoplova – rekao je ministar Ante Kotromanović. Načelnik Glavnog stožera Drago Lovrić rekao je kako pred Oružanim snagama RH stoje nove zadaće koje će se ispuniti na ponos hrvatskog naroda.

>> Josipović na Trgu, Kolinda s braniteljima u Savskoj

Komentara 45

LI
Livi
16:00 01.01.2015.

Koju brigu ovaj tip sada vodi o svemu, treba procitati najnoviji prikaz iz portala "direktno.hr" kojega Josipovic obozava. Sve je obrazlozeno, a sto se ne moze naci ni u jednom rezimskom mediju, koji su mu davali godinama najveci rating i najvecu popularnost. A sad se njegova predivna slika moze naci svaki dan u medijima. Samo potpuno istina o "sposobnostima i manama" ovoga kandidata moze probuditi one koji su pet godina zajedno s njim spavali.

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
15:47 01.01.2015.

PROPAGANDA

AS
ante_slavonac
15:51 01.01.2015.

Imenjače 2016 nečeš ti imati ništa više s ministarstvom obrane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije