Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Almini modni savjeti

Evo kako se odjenuti da pomirite zakone ljeta, bonton odijevanja i vlastitu građu tijela

Ljetne modne kombinacije
Foto: Nikola Zoko, Di Caprio Varteks
1/3
17.06.2014.
u 14:52

Imate li veća prsa nosite asimetrično krojen model haljine čiji će gornji dio optički ublažiti dekolte. Po istom principu ublažite 'gornji i donji' trbuh koji će se lijepo sakriti u naborima i volanima.

Kako (pre)živjeti modno ljeto u gradu?

Do godišnjeg odmora dijeli vas… Znam, nećete se ne prisjetiti što sve trebate odraditi prije nego li se ugodno smjestite ispod bora na svojoj omiljenoj plaži.

Naporan radni tempo s jedne strane, a vruća jutra i večeri s druge strane. Kako se odjenuti da pomirite zakone ljeta, bonton odijevanja i vlastitu građu tijela. Čini li vam se nemogućim (što uostalom potvrđuje i jutarnji stres prilikom spremanja za novi radni dan) pročitajte moje modne savjete.

Nosite haljinu!

Foto: Nikola Zoko, Di Caprio Varteks

Foto: Nikola Zoko, Di Caprio Varteks

Ljeto je kao stvoreno za haljinu koja neka bude odlična baza za poslovni look. Prilikom odabira idealnog modela pazite na vlastitu građu i bonton odijevanja. Što to znači? Imate li veća prsa nosite asimetrično krojen model haljine čiji će gornji dio optički ublažiti dekolte. Po istom principu ublažite 'gornji i donji' trbuh koji će se lijepo sakriti u naborima i volanima. Široke bokove prekrijte faldama ili koso krojenim donjim dijelom haljine, a uska ramena naglasite modelom haljine s jasno definiranim rukavima. Bonton poslovnog odijevanja haljine nalaže i četiri osnovna zakona- prava duljina, idealna duljina dekoltea, prava boja i vrsta tkanine.

Mali zakoni bontona

Haljina koju nosite na posao ne smije biti mini, odnosno duljina ne smije otkrivati (pre)više noge na prednjoj i stražnjoj strani. Upravo zato nosite model haljine koji će prekriti koljeno i na stražnjoj strani imati pristojan 'šlic' koji neće otkriti bedra.

Dekolte na vašoj dnevnoj haljini ne bi smio biti predubok. Po bontonu se ne bi smjelo vidjeti više od dva prsta (crtice) kojom počinje dekolte. Boja haljine je jako važna jer pravilnim izborom boje i nijanse nesvjesno šaljete poruku svojim sugovornicima. U formalnom odijevanju je crna uvijek osnovna (ne)boja kojom pokazujete vlastitu moć i poziciju. U ljetnim mjesecima dopuštena je i plava, zelena, narančasta, crvena. Sve su to boje koje se lijepo kombiniraju i naglašavaju stil i eleganciju.

U ljetnim mjesecima možete nositi i uzorke. Cvijeće, animal print i mornarsko što je na neki način modna klasika. Pazite samo da ne pretjerate.

Foto: Nikola Zoko, Di Caprio Varteks

Foto: Nikola Zoko, Di Caprio Varteks

I na kraju tkanine! Kad počnete i sami o njima razmišljati mislim da ćete vrlo brzo uočiti razliku. Što je prikladnije za posao saten ili viskoza? Čipka ili jednostavna pamučna tkanina? Ta dnevni look (bio on strogo formalan ili casual) nosite jednostavne tkanine poput pamuka (u mješavini s viskozom i elastanom), lana, viskoze…

Ljeto u poslovnom odijelu

Volite li lanenu odjeću, ljeto je kao stvoreno za njezino nošenje. Laneni kostimi i poslovna odijela idealna su rješenja za sve vas koje volite nakon posla ostati u gradu na kavi s prijateljicama. Uz to, lan je jaaaaako ugodna tkanina koja diše u skladu s vašim tijelom.

Kako kombinirati? Odaberite jedan 'komplet' poput suknje i sakoa ili hlača i sakoa i uz njih iskombinirajte još jedan odjevni predmet poput hlača (u primjeru sa suknjom) ili haljine (uz poslovno odijelo). Pravilnim kombiniranjem dobit ćete nekoliko zanimljivih spojeva koji će vas lijepo odijevati svakog dana vašeg poslovnog tjedna. Da pojasnim - jedan dan odjenite poslovno odijelo uz jednostavnu majicu, drugi dan haljinu u kombinaciji sa sakoom, treći radni dan hlače i tuniku, četvrti dan haljinu s maramom, a u petak kombinirajte traperice ili casual suknju uz sako od vašeg odijela.

Prilikom kupovine lanenih komada pazite na još nekoliko sitnica koje će se kasnije pokazati kao ključni elementi vašeg odijevanja. Sako neka uvijek ima podstavu i jasno definirana ramena kako se ne izgubila njegova forma, šavovi na hlačama trebaju biti strogo definirani kako se ne bi vremenom pretvorile u 'vreću', haljina bi trebala imati podstavu od prirodnog materijala kako bi se smanjilo znojenje tijekom paklene vrućine, a suknja neka ima 'šlic' ne dulji od 5 cm. Na taj način suknja neće djelovati vulgarno niti nakon jednog pranja (kad se lan malo 'skupi').

Više modnih savjeta potražite na online savjetovalištu ModniAlmanah.com

>>Pet kostima, ukrasi za kosu? Evo što biste zaista trebali imati u torbi za plažu

>>Znate li kako kombinirati i nositi modne detalje? Uzmite šal, maramu, nakit...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije