Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDNO I ČUDNIJE

10 najtežih pitanja na razgovoru za posao u Facebooku

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
12.05.2015.
u 12:00

Koliko ima usisavača u SAD-u samo je jedno od pitanja s kojim su se suočili kandidati za posao u Facebooku

Facebook je jedno od najpoželjnijih mjesta za rad. Nije ni čudo - tamo stažisti prema jednoj procjeni zarađuju 25.000 dolara na godinu više nego prosječni američki građani.

Dobivanje posla u Facebooku stoga nije nimalo laka zadaća, a kandidati između ostaloga moraju odgovarati na razna teška i neobična pitanja.

Business Insider sastavio je popis 24 najtežih pitanja na razgovorima za posao u Facebooku prikupljenih sa stranice Glassdoor na kojoj radnici ocjenjuju poslodavce. Mi prenosimo deset najzanimljivijih:

1. Postoji zgrada sa 100 katova. Dobili ste dva identična jaja. Kako ćete upotrijebiti dva jaja da nađete kat gdje će se jaje definitivno razbiti na bilo kojem višem katu, uključujući i taj kat?

2. Koliko biste naplatiti pranje svakog prozora u Seattleu?

3. Koliko ima usisavača u SAD-u?

4. Oteo vas je ruski gangster. Stavio je dva metka zaredom u prazan revolver koji prima šest metaka, zavrtio je bubanj, uperio revolver u vašu glavu i opalio. *klik* Još ste živi. Potom vas pita želite li da ponovno zavrti bubanj ili da opet povuče obarač. Koja je za svaku od ove dvije mogućnosti vjerojatnost da ćete biti upucani?

5. Pokušavate opljačkati kuće u jednoj ulici. Svaka kuća ima jednaku količinu gotovine. Vaš cilj je da opljačkate kuće tako da maksimizirate konačni ukradeni iznos. Jednom kada opljačkate kuću ne možete opljačkati kuću odmah pokraj te kuće.

6. Upravo ćete se ukrcati u zrakoplov za Seattle. Želite znati trebate li ponijeti kišobran. Možete nazvati tri prijatelja koji ondje žive i svakoga pitati pada li kiša. Za svakog od vaših prijatelja postoji 2/3 šanse da govori istinu i 1/3 da vas zafrkava lažući vam. Sva tri prijatelja kažu vam da pada kiša. Koja je vjerojatnost da u Seattleu doista kiši?

7. Da ste životinja, koja biste bili i zašto?

8. Da imate 100 brojeva kreditnih kartica (i sve informacije), kako biste zaradili što je više novca moguće u 24 sata koristeći samo online transakcije?

9. Koje imate mogućnosti da spriječite ljude na bežičnoj mreži na kojoj ste i vi (ali nemate administracijska prava) da zauzimaju pojasnu širinu streamajući video-snimke?

10. Što biste učinili tijekom jednog dana provedenog ovdje?

>> Jobspotting: Potraga za poslom po mjeri

>> Ovih 7 izraza nikako ne biste smjeli koristiti ako želite napredovati

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije