Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVEDBENA UMJETNOST

Plesni performans u galeriji Kranjčar

09.02.2009.
u 20:16

Zagrebačka galerija Kranjčar nedavno je pokrenula ciklus projekata suvremenih izvedbenih umjetnosti, a uskoro, točnije 11. veljače, u sklopu programa domaća publika imat će prilike vidjeti odličan plesni perormans SheDervish Valentine Lacmanović.

Kako najavljuju iz galerije Kranjčar, gorenavedeni performans rezultat je višegodišnjeg interesa Valentine Lacmanović za orijentalne kulture i njihov plesni izraz. Kako i sam naziv kaže, ovaj je plesni performans inspiriran dervišima.
- Pokušaj je to prevođenja stanja transa u izvedbu, a meditativnih i iscjeliteljskih tehnika u suvremen umjetnički izražaj. Kroz repeticiju jednog jedinog pokreta ona nalazi slobodu uspijevajući izraziti čitav spektar emocija i dinamika. Tjelesne i mentalne granice nestaju za izvođačicu, a isto tako i za publiku - najavljuju organizatori u brošuri programa.

Projekt živi u više verzija, kao solo, u interakciji s videoprojekcijom te u suradnji s živom glazbom, najavljuju iz galerije. Verzija koju će se moći vidjeti 11. veljače bit će polusatni solo, a nakon izvedbe slijedi predavanje Valentine Lacamanović i razgovor s publikom.

(p.s)

Želite prijaviti greške?