Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.12.2015. u 19:24

Najbolji trenutak da Most izabere HDZ bio je onda kada je Glavni odbor SDP-a odbio ulazak u tripartitnu vladu, a Milanović oštro i neprimjereno napao mostovce i HDZ

Kakav obrat. Božo Petrov je danas ujutro bio vrlo blizu dogovora sa Zoranom Milanovićem, a navečer već je "zagrljen" s Tomislavom Karamarkom bio kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Domoljubna koalicija i Most tvrde da je moguć dogovor oko vlade jer su predsjednici predočili 78 potpisa, što im osigurava saborsku većinu. Naravno da se HDZ i Most imaju legitimitet za ovakav dogovor, ali je pitanje zašto se gotovo mjesec i pol dana vodili "pregovori" kada se ovo sve moglo dogovoriti puno prije.

I što je najbitnije, s puna manje prijepora. Najbolji trenutak da Most izabere HDZ bio je onda kada je Glavni odbor SDP-a odbio ulazak u tripartitnu vladu, a Milanović oštro i neprimjereno napao mostovce i HDZ. Petrov je tada dopustio Milanoviću da se vrati u pregovore i sam sebi zakomplicirao život, ali i ponešto izgubio na svojoj političkoj vjerodostojnosti.

Teški razgovori i pregovori u ovih 45 dana potpuno su razgolitili HDZ i SDP koji već 25 godina vladaju Hrvatskom, ali i upozorili na nedostatke Mosta koji je bio utočište razočaranih birača. Pojava Mosta pokazala je da SDP i HDZ teško prihvaćaju konkurenciju. Smatraju da Hrvatska pripada njima pa onda iz toga izvlače zaključak da mogu čerupati Most ne obazirući se na tričavi moral. Milanović se pretvorio u predatora i vještog manipulatora koji nije birao sredstva da dođe do cilja. Takav je bio od samih izbora pa je malo čudno da je to Petrov shvatio tek sada. Karamarko nije bio agresivan i "maštovit" kao Milanović jer mu je za većinu u Saboru bila potrebna cijela družina Bože Petrova.

Koristeći antagonizam HDZ-a i SDP-a, ali i pod utjecajem velikog pritiska javnosti, Petrov je gotovo mesijanski preuzeo na sebe veću odgovornost nego što je imao izborni legitimitet. Bilo je puno velikih riječi, a onda se sve pretvorilo u klasičan politički dogovor. U ovoj je nesvakidašnjoj igri, u kojoj je tjedno mijenjao partnere, političku nevinost izgubio i Božo Petrov.

>> Karamarko i Petrov nakon konzultacija s predsjednicom: Imamo 78 potpisa!

>> 'Ili ćemo sutra imati mandatara, ili ću raspisati prijevremene izbore'

Komentara 12

Avatar juricamesko
juricamesko
19:39 22.12.2015.

nakon cijeloga cirkusa koji traje mjesec i pol dana osobno sam protiv toga da Hdz ide i s jednima i drugima.sa Sdp nikako i nikada a sa Mostom uz koalicijski ugovor uz koji svatko mora znati što treba napraviti za bolje hrvatsko sutra.bit će to teška suradnja ali ako se uspiju dogovoriti neka pokušaju. to što je Zoran Milanović na kraju ako ovako ostane ispao iz igre nije nikakva šteta.zbog svoga nekulturnog,bahatog i bezobzirnog ponašanja punog predatorskog spletkarenja,nemoralnog i na granici koruptivnog odavno je došlo vrijeme da se takve osobe maknu iz javnog života a kamo li da obnašaju istaknute funkcije.ako ovako ostane te Hdz i Most formiraju vladu i konstituiraju Sabor vrijeme je da se na Iblerovom trgu pozabave Zoranom Milanovićem i njegovom ekipom koja je sebe pretvorila u predsjedništvo,Go i sam Sdp.jer danas je SDP zoran Milanović a takva socijaldemokratska stranka htvatskoj ne treba.

MR
MrkiMedo
20:44 22.12.2015.

OK, ali ipak nije dobro izmedju Milanovića i Karamarka stalno stavljati znak jednakosti. Oba nisu po mom ukusu, ali unatoč toga Karamarko nije ni približno tako veliki predator, manipulator i lopov kao onaj drugi.

LU
lunar777
10:04 23.12.2015.

Misliš "dogovoriti" kao npr Hrast i Ilčić? Ili kao ovih nekoliko "pravaških" satelitskih izmišljenih stranaka ? Daj ne drobi Ćuriću...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije