Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURISTIČKA ATRAKCIJA

Oživio brončani lav na trgu Trafalgar u Londonu

09.12.2008.
u 11:09

Brončani lav koji čuva Nelsonov spomenik na trgu Trafalgar u Londonu, jedan od najpoznatijih kipova lava na svijetu, zahvaljujući digitalnoj tehnologiji oživio je u povodu nadolazećih blagdana.

Domišljatom uporabom digitalne animacije, zvuka i svjetlosne projekcije, lav kipara Edwina Landseera imat će mogućnost govora. Taj je projekt promocije Londona inspiriran legendom koja kaže da ako se zvono Big Bena oglasi 13 puta, lavovi ožive. Sto četrdeset i jednu godinu stari lavovi turistima će govoriti o ponudi britanske prijestolnice tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

“Lavlji glas” je glumac Shaun Escoffrey koji glumi lava Mufasu u mjuziklu "Kralj lavova" na West Endu. Za animaciju je odgovaran John Paul Harney, jedan od zaslužnih za animaciju holivudskog filma "Praščić Babe".

Postupak oživljavanja započeo je uspoređivanjem fotografija brončanih lavova iz različitih kutova s fotografijama pravih životinja kako bi se stvorili najuvjerljivi pokreti lavovske njuške.

- Stvorio sam i animirao lava koristeći softverski paket uz pomoć kojeg sam stvorio različite pokrete i izraze lava. Nakon toga sam za govor važne frejmove stavio u sekvence, a program je sam popunio rupe kako bi nastao prirodan pokret - objasnio je John Paul Harney.

Projektor smješten ispred kipa osvjetljivat će lava trominutnom animacijom vidljivom i pod 120 stupnjeva s bilo koje strane statue.

(T.Ko.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?