Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFILOVA KNJIŽARA

Otvoren Zagrebački sajam knjiga

12.05.2009.
u 17:51

- Po mojim informacijama Profilova knjižara u Bogovićevoj jedna je od najvećih u Europi i dokaz da će knjiga pobijediti i recesiju i nove medije – rekao je Zdenko Ljevak na otvaranju Zagrebačkog sajma knjiga, koji se šesti put održava u toj nedavno proširenoj knjižari.

Ljevak je govorio uime Zajednice nakladnika i knjižara umjesto njezina čelnika Valtera Lisice, te najavio i više puta odgađanu izbornu skupštinu Zajednice za 3. lipnja.

– I ja sam jedan od kandidata za novog predsjednika – potvrdio nam je Ljevak, rekavši da nije opterećen partikularnim interesima. Otvorenje sajma, koje je okupilo manje nakladnika, ali i publike nego prijašnjih godina, poklopilo se s potpisivanjem ugovora Primorčeva Ministarstva s nakladnicima udžbenika za osnovne i srednje škole vrijednog 440 milijuna kuna. Izdavaštvo u nas neće propasti, iako su nakladnici lani za manje knjiga od države ubrali 470 milijuna kuna. No, ne bave se svi unosnim udžbeničkim poslom.

Rekao je Ljevak da je Zagrebački sajam po koncepciji nešto između Interlibera i Pule. I ove godine čitatelje očekuje četrdesetak promocija, ali i more knjiga koje se mogu nabaviti već i za petnaest kuna! Tu je 20 posto popusta na nove naslove i sedamdest na stare. Knjige su u Bogovićevoj jeftinije od sladoleda.

Danas će u Booksi u sklopu sajma gostovati svi finalisti nagrade T-portala za roman godine (dolazak je potvrdila i Dubravka Ugrešić), a nove će knjige predstaviti Rade Jarak i Mischa Berlinski.

A VBZ se “usudio” organizirati i promociju izvan sajma, i to novog romana bivšeg tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića “Molim te, zapiši”, u Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici u Ilici 54.

Želite prijaviti greške?