Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PET MEDALJA

Paraolimpijci se vratili u Hrvatsku, Janica im poručila: Hvala vam što plačete uz našu himnu

Paraolimpijci
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
Autori: Marko Pavić, Hina
21.09.2016.
u 16:40

- Hvala vam što uzdižete Hrvatsku i plačete uz našu himnu. Nadam se da ćete i dalje uživati u tome što radite i baviti se sportom - rekla je Janica Kostelić.

Hrvatski paraolimpijci danas popodne su se vratili s Igara iz Rija. Hrvatska se iz Brazila vratila s pet medalja - po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom.

Sandra Paović je naglasila kako je put do zlatne medalje bio stresan i težak.

- Bilo je stresno i nije bilo lako. No uspjela sam i ponosna sam zbog toga - kazala je Paović koja je spojila paraolimpijsko, svjetsko i europsko zlato.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dreta Karić osvojile su srebro u ekipnoj konkurenciji, što je prvo ekipno odličje za Hrvatsku u povijesti paraolimpijskih igara.

- Emocije su me preplavile kada sam vidjela koliko vas je ovdje, a još nas očekuje svečani doček. Tek sada počinjem biti svjesna da smo osvojile medalju na POI - kazala je Dretar Karić dok je Mužinić poručila kako joj je 'srce poskočilo' kada je vidjela toliko ljudi

- Nisam znala da će me ovaj doček toliko dirnuti - naglasila je Mužinić.

Zoran Talić i Velimir Šandor imali su 'reprizu' jer su već imali jedan doček kada su se vratili u Hrvatsku u prvoj skupini sportaša. No, pojavili su se i na završnoj fešti.

- Sada mi je malo lakše, jer sam ovo sve već prošao. Za mene su POI u Rio de Janeiru bile posebno iskustvo jer su mi bile prve, a odmah sam osvojio medalju - kazao je Šandor, dok je Talić dodao kako je sretan što je osvojio srebro i tako potvrdio rezultat od prije četiri godine u Londonu.

Paraolimpijcima je na medaljama, ali i na sjajnoj borbi čestitala Janica Kostelić, dok je gradonačelnik Milan Bandić naglasio kako je Zagreb spreman uskočiti ukoliko će biti problema s financiranjem stipendija i trenera do kraja ove godine.

- Znam da vam je pun kufer svega i da želite ići svojim obiteljima. Vidjet ćemo što još Grad Zagreb možete učiniti i ako netko zataji, znajte da grad stoji uz vas - izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Janica Kostelić dodala:

- Hvala vam što uzdižete Hrvatsku i plačete uz našu himnu. Nadam se da ćete i dalje uživati u tome što radite i baviti se sportom.

Svečani doček paraolimpijcima na rasporedu je od 18.20 pokraj fontana ispred Sveučilišne knjižnice u Ulici Hrvatske bratske zajednice.

Zoran Talić tvrdi da nije nezadovoljan srebrom kojega je osvojio u skoku u dalj.

- Ja sam najsretniji čovjek, ne znam otkud to? Očekivao sam medalju i kao svaki sportaš sanjao zlato. Ne mogu doći ovdje i reći da nisam zadovoljan. Odmorit ću se dva tjedna i onda dalje nastaviti trenirati - rekao je Talić ispred fontana, dok je Mikela Ristoski dodala:

- Sretna sam, očekivala sam medalju, ali me zlato iznenadilo.

>> Zatvorene paraolimpijske igre, hrvatski sportaši vraćaju se s pet medalja

Komentara 3

DU
Deleted user
17:01 21.09.2016.

Moj duboki naklon svim paraolimpijcima

DU
Deleted user
17:00 21.09.2016.

Moj duboki naklon svim paraolimpijcima

HA
hana11
20:14 21.09.2016.

TO su vijesti koje želimo na naslovnicama. Šteta da nije bilo još više ljudi na dočeku kod fontana, zaslužili su. Kapa dolje svima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije