Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči koncerta u Vancouveru

Emotivni klasici - Izdvojili smo pet najljepših pjesama Olivera Dragojevića

Oliver Dragojević
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
09.05.2014.
u 22:58

Oliver Dragojević sutra održava koncert u Vancouveru, u rasprodanoj dvorani Hard Rock Casina...

Oliver Dragojević sutra održava koncert u Vancouveru, u rasprodanoj dvorani Hard Rock Casina. Ne sumnjamo u uspješnost koncerta, na koji će stići brojni Oliverovi obožavatelji. Na svojoj sjevernoameričkoj turneji posjetit će ukupno šest gradova, a uz njega, pjevat će i Nina Badrić, Tedi Spalato te Ljiljana Nikolovska. Povodom sutrašnjeg koncerta, izdvajamo pet najljepših Oliverovih pjesama. Odabir je, naravno, redakcijski, stoga se ne morate nužno složiti s nama. U svakom slučaju, sigurno ćete i u našem malom odabiru uživati.

1 - Oprosti mi pape - Pjesma koju je napisao Momčilo Popadić, a tako emotivno 1978. godine otpjevao Dragojević. Ovaj korčulanski dvojac imao je plodnu i sjajnu suradnju, koja je rezultirala nekim od najljepših dalmatinskih pjesama svih vremena.

2 - Kad bi samo ljubit znala - Pjesma koja je nastala u suradnji s Popadićem i Zdenkom Runjićem. Sjajni trojac izdao je ovaj klasik 1985. godine.

3 - Cesarica - Pjesma koju je napisao Gibonni, a otpjevao Oliver davne 1993. godine. Do danas je jednako omiljena i izvođena.

4 - Vjerujem u anđele - Prekrasna pjesma iskorištena za film 'Vjerujem u anđele'. Na istoimenom albumu našla se 2009. godine.

5 - Imala je lijepu rupicu na bradi - Ponovno hit nastao suradnjom Popadića, Runjića i Olivera. Singl iz 1985. postao je i ostao hit.

>>Oliver Dragojević kreće na turneju SAD-om: Bolje ne može!

Komentara 1

DA
davos24
13:08 10.05.2014.

Dobar izbor, sad bas da su najljepše to je već pitanje subjektivnosti. Jel dolazi na koncert i Šime Miyumoto? :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije