Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO PROŠAO

Mamići u zagrljaju: Ovaj ulazak u Ligu prvaka je za pokojnog tatu

Zoran Mamić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
26.08.2015.
u 08:33

- Zagrebačko sveučilište, na žalost, nije među 500 na svijetu. A kod nas se nogomet i sport najviše omalovažavaju, iako je Dinamo među najboljim europskim klubovima, reprezentacija je među 20 najboljih na svijetu - rekao je Mamić.

Liga prvaka opet stanuje u Maksimiru! Nakon dvogodišnje stanke, Dinamovi su nogometaši izborili ulazak u europsku nogometnu elitu visokom 4:1 (2:1) pobjedom u uzvratnom dvoboju doigravanja protiv Skënderbeua. Junak dvoboja bio je maestralni Alžirac Soudani, zabio je dva gola i asistirao Hodžiću "škaricama" za gol!

Iako su Zagrepčani imali igrača manje od 48. minute (isključen je bio Goncalo zbog glupog prekršaja ispred suparničkog 16-erca!), pametnom su igrom zatvorili prilaze svojim vratima i zabili u nastavku još dva gola albanskom prvaku. Slavlje je počelo već na terenu čim je slabi talijanski sudac Rocchi označio kraj, igrači su zahvaljivali navijačima, a presretni i pokisli trener Zoran Mamić najprije je otrčao u svečanu ložu...

Emocije su uzavrele

- Zagrlio sam brata Zdravka, izljubili smo se! Ako smijem biti sebičan, rekao bih da ovu sjajnu pobjedu posvećujem pokojnom tati Josipu – rekao je trener plavih i nastavio:

- Sretan sam, emocije su mi uzavrele... Dobro smo otvorili utakmicu, a onda smo je, na svoj način, umalo i zatvorili! Srećom, momčad je zadržala mirnoću, iskazali smo kvalitetu i uz pomoć fenomenalne publike ostvarili smo visoku pobjedu.

Je li vam ovo najveća i najdraža pobjeda u karijeri?

- Teško je to reći. Bio sam kao igrač na SP u Francuskoj s reprezentacijom, s Dinamom sam kao igrač imao krasnih pobjeda... Uglavnom, tu je negdje, pri vrhu najdražih – kaže Mamić.

A što je Mamić pomislio kada je, početkom drugog poluvremena, isključen veznjak Goncalo?

- Uh, svašta... Ali, znao sam da smo bolji, znao sam da ćemo s Antolićem zadržati mir i dobiti točna dodavanja. Nisam bio previše zabrinut, vjerujem ovim dečkima.

Neka i Hajduk prođe

Nedavno ste kritizirali publiku, a protiv Albanaca su navijači doista nosili momčad...

- Hvala publici, tako bi uvijek trebalo biti. Danima se osjećala pozitiva u gradu, to nam je potrebno. Jer, može se to umjetno gurati, možemo govoriti da su igrači profesionalci, ali bez strasti i emocije nema ni pravog nogometa. Bila je ovo prekrasna večer i nadam se da će se ponoviti. Dinamo mora biti iznad svega, iznad svih nas – rekao je Mamić i naglasio:

- Unatoč silnoj sreći, ne mogu zadržati gorčinu koju nosim u sebi. Gledajte, zagrebačko sveučilište, na žalost, nije među 500 na svijetu. A kod nas se nogomet i sport najviše omalovažavaju, iako je Dinamo među najboljim europskim klubovima, reprezentacija je među 20 najboljih na svijetu, želim svim srcem da i Hajduk uđe u Europsku ligu. No, unatoč tome, pljuje se po nogometu i Prvoj HNL. Gledao sam tv-snimke iz Elbasana, kad je Pivarić zabio drugi gol, brazilski je komentator "poludio", čovjek je "iskočio iz kože". A kažu mi da je neki naš reporter imao javljanje kao sa sprovoda, rekavši "senzacionalna vijest iz Elbasana, Dinamo je zabio drugi gol"! Smeta me i boli takvo omalovažavanje, svima bi nam bilo bolje kad bi se mnogi, umjesto "prodavanja pameti", ugledali na sport – izbacio je Mamić iz sebe ono što ga muči.

Koga želite u Ligi prvaka?

- O tome neću sad razmišljati. No, nekoga ćemo sigurno gadno "okrznuti".

Hoće li biti prodaje igrača do kraja kolovoza?

- Koliko poznajem brata Zdravka, momčad ostaje na okupu – rekao je Zoran Mamić i otrčao u klupske prostorije, gdje se točio pjenušac, a tamburašima su već bridjeli prsti...

>> Dinamo veličanstvenom predstavom izborio ulazak u Ligu prvaka!

>> Ovo su mogući Dinamovi protivnici u Ligi prvaka!

>> Uz ovakvu podršku svima u Ligi prvaka možemo pomrsiti račune!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije