Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Vatreni otputovali! Čačić: Kaliniću bi odlazak u Kinu mogao utjecati na status u reprezentaciji

Hrvatska reprezentacija
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/14
07.01.2017.
u 20:05

Zbog vremenskih neprilika i zatvorene zračne luke u Istanbulu, preko koje je reprezentacija trebala krenuti za Peking, putovanje kockastih prvotno je odgođeno je za nedjelju. Ipak, vatreni su krenuli za Beč, gdje će prespavati, a sutra putuju za Kinu

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se za nadolazeću avanturu u Kini. Ante Čačić u 15 sati okupio je svoje nogometaše, te je službeno započela akcija Kina Kup. Hrvatski izbornik pred zagrebački hotel As stigao je posljednji, igrači s osmijehom na licu stizali puno ranije...

Zbog vremenskih neprilika i zatvorene zračne luke u Istanbulu, preko koje je reprezentacija trebala krenuti za Peking, putovanje kockastih prvotno je odgođeno je za nedjelju. Ipak, vatreni su krenuli za Beč, gdje će prespavati, a sutra putuju za Kinu.

- Ova reprezentativna akcija stigla nam je u malo nezgodnom trenutku, tako da ne možemo računati na sve željene igrače. Neki su pojedinci željeli biti ovdje s nama, ali njihovi ih klubovi nisu pustili. Tako da prije svega moram zahvaliti svim klubovima koji su pustili svoje reprezentativce, najveće je opterećenje ipak palo na hrvatske prvoligaše - rekao je Ante Čačić, piše Goal.

Hrvatski izbornik naveo je kriterije prema kojima je zvao igrače.

- Uh, tražio sam pojedince koji će biti motivirani, ali i koji su igrali u dobroj formi. Ova akcija nam je stigla nakon blagdana, vjerujem da su igrači ipak proteklih dana radili na sebi, te da će se u Kini predstaviti u dobrom izdanju. Također, želio sam ravnomjerno opteretiti hrvatske klubove, Dinamo i Rijeka vode bitku za naslov prvaka, Hajduk i Osijek ganjaju Europu. A tim klubovima uskoro kreću pripreme.

Ante Čačić ipak žali što je proteklih dana ostao bez nekih pojedinaca...

- Žao mi je što nema nekih igrača Rijeke; Bradarić je operirao krajnike, dok Maleš ima svojih problema. Posljednjih dana ostali smo i poznatih razloga bez Mitrovića, no veseli me što je on napravio tako kvalitetan transfer. To je samo dokaz kako hrvatski klubovi rade sjajno, kako u Prvoj HNL ima dosta pravih igrača.

Prvi je protivnik Čile.

- Mislim da su oni ipak u određenoj prednosti, okupili su se puno prije nas, odradili već nekoliko zajedničkih treninga. Ne znamo puno o njima, ali vjerujem da ćemo mi u Kini biti na željenoj razini. Da ćemo biti motivirani, izgledati kao momčadi i igrati dobar nogomet. Ova se reprezentacija nikako ne može uspoređivati s onom kaj je zaigrala protiv Argentine, ona je zajedno trenirala, a tamo su bili i ozbiljni reprezentativci.

Nikola Kalinić ima prigodu karijeru u Kini, koliko bi njegov transfer utjecao na buduću mu reprezentativnu karijeru...

- Teško pitanje. Kinezi su počeli raditi čuda, stvarno se teško u njegovim godinama odreći takvih primanja. Nikola Kalinić posljednjih godina igra u velikoj formi, on najbolje zna što će odlučiti. Nadam se da njegov odlazak u Kinu neće utjecati na reprezentativnu karijeru, ali tko zna - mogla bi. Sigurno bi bilo određenih problema, tu treba računati na dugotrajne letove, promjene vremenskih zona, a znamo da te reprezentativne akcije traju tek po nekoliko dana. Pitanje je koliko bi tu bilo raznih problema. U svakom slučaju bit će mu puno teže - završio je Ante Čačić koji još mora odlučiti tko će biti kapetan u Kini, Pivarić ili Antolić.

Komentara 5

DH
dalibor.hren
17:22 07.01.2017.

Takva ponuda se ne odbija, a Kalinić u reprezentaciji ionako nije imao zasluženu minutažu!

PR
propalismoFranjoskroz
20:26 07.01.2017.

Haha bas ce se Kalinic odreci silnih milona da ga serviser i dalje drzi na klupi

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:57 07.01.2017.

Steta Kalinica kao igraca, ali je vjerojatno ponuda dovoljno dobra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije