Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI U SPLITU (1:1)

Hajduk pomogao Dinamu: Rijeka iz jedanaesterca do boda u Jadranskom derbiju!

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
11.03.2017.
u 18:58

Hajduk je bio bolji, dugo je vodio sa 1:0, ali i s osvojenim bodom pomogao je Dinamu koji sada zaostaje četiri boda.

U derbiju 24. kola Hajduk i Rijeka odigrali su bez pobjednika (1:1). Rijeka je tako i dalje jedina neporažena momčad nakon 24 kola. Hajduk je bio bolji, dugo je vodio sa 1:0, ali i s osvojenim bodom pomogao je Dinamu koji sada zaostaje četiri boda. Riječani se nakon 1:1 tješe činjenicom da sljedeće četiri utakmice igraju doma. Tri na Rujevici (Split, Osijek, Inter), a jednu u susjednoj Puli koja im dođe isto kao domaća. Računaju da u te četiri neće izgubiti nijedan bod, a i nadaju se nekom malom kiksu Dinama. 

Kek i dalje bez poraza

Matjaž Kek nakon 16 utakmica i dalje ne nepobijeđen protiv Hajduka, a na Kantridi je od 2013. godine. Zanimljivo je da je Rijeka do jučer četiri puta za redom slavila na Poljudu, a Hajduk je zadnji put slavio 2011. godine, u kolovozu To što je Kek postao najdugovječniji trener na utakmicama između Rijeke i Hajduka, sigurno zbog toga neće doma otvoriti šampanjac jer nije pobijedio. A bilo mu je to 16 put da je s klupe vodio Jadranski derbi- Jedan manje ima Ivan Katalinić koji je čak u dva navrata bio trener Rijeke pa je svih šest puta izgubio od Hajduka

Ako je netko pomislio da navijači Hajduka neće doći u velikom broju na Jadranski derbi protiv Rijeke taj se prevario. Došlo je preko 10000 pravih navijača, plus oni koji gledaju nogomet iz gušta i plus navijači Rijeke kojih je bilo oko 1500. A zašto je netko pomislio da neće tako puno doći domaćih navijača? Iz jednostavnog razloga što se Hajduk ne bori za naslov, što u posljednje vrijeme igra slabo. Prevarili su se i oni koji su tvrdili kako će Hajduk igrati s manjim gasom jer im je ipak draže da prvak bude Rijeka nego 12. put za redom Dinamo. Ili su u krivu jer je Hajduk od prve minute krenuo puno konkretnije ka vratima Rijeke nego gosti.

Rijeka se više orijentirala na kontranapade, a vidjelo se od samog početka koliko im puno nedostaju Vešović i Ristovski, dva možda ponajbolja igrača u drugom dijelu sezone. I dok je na tribinama trajalo verbalno nadmetanje Torcide i Armande, na travnjaku se ništa posebno nije događalo u prvih dvadesetak minuta. I dok je Armada nešto “pristojnije” navijala vičući “ubij, ubij tovara”, Torcida je bila puno nekorektnija. U nekoliko navrata izvjesili su natpis “Morem plovi jedna mala barka”. Bila je to asocijacija na temu dolaska navijača Rijeke u Split trajektom. I ne bi tu bilo ništa sporno da taj natpis nije napisan ćirilicom?! U redu, brzo je “nestao” s tribine, ali opet bio je dovoljno dugo da ga se primijeti. A isto nije bilo lijepo čuti s tribina gdje su bili navijači Hajduka – Ubi ubi Srbina. 

I dok se većina navijača smrzavala jer je vjetar ulazio duboko u kosti, Mađar Futacs malo je podgrijao atmosferu. Prvo je zagrijao dlanove riječkom vrataru,a onda je zagrijao i dlanove gledateljima koji su mu zapljeskali na sjajnom udarcu. Osam minuta kasnije opet je Futacs u prilici, Prskalo opet brani, ali samo do Hamze koji šalje loptu u nebranjeni dio mreže. A sad, je li Hamza namjerno ili slučajno otrčao do tribine gdje je bila Armada proslavljajući pogodak ne znamo. Ali znamo da mu je ta tribina bila najbliža za slavlje.

Bakljama zasuli teren

U nastavku novi “biser” Torcide”. Nakon što je Gavranović umalo izjednačio, u 55. minuti počela je prava bakljada. Nekoliko desetaka baklji palo je na atletsku stazu, ali i na travnjak. Dobro da neka nije pogodila riječkog vratara. A jedna je bila prilično blizu. Prekid je potrajao pet minuta. Jasno i dalje su domaći navijači “častili” Armadu i Rijeku s povicima – Srbe ne vrbe. Armada nije ostala dužna – Vi ste Titovi, Tito je vaš. U sudačkoj nadoknadi jedan je navijač utrčao na teren, a zaštitari su ga u čudu gledali...

Zanimljivo je kako Hajduk nije posustajao u nastavku, išli su po drugi pogodak, a jako blizu njemu bio je Futacs. Ali Mađara neće pogodak. Ali je zato pogodak htio Riječane. U 81. s bijele točke pogodio je Bezjak.

>> Petev: Poništen autogol zbog zaleđa?! A da se dogodilo obrnuto, tri dana bi se pisalo samo o tome

Rezultati by SofaScore
Ključne riječi

Komentara 30

Avatar mlijeko
mlijeko
19:31 11.03.2017.

Iz snimke iza gola jasno se vidi da Franko sam sebe spotiče. Lijevom nogom udara o desnu i pada..... Možda kada pogleda snimku bude imao obraza to priznati. Sada imamo drugog Soudanija... 1:1 ..

Avatar peet
peet
19:02 11.03.2017.

Auuuu, kazneni je onako li la. A odmah poslije tekme recani placu i prosvjeduju. E moja reko tako se ne postaje prvak.

DH
dalibor.hren
17:59 11.03.2017.

Hajduk ne pomaže Dinamu nego se bori za Europu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije