Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupina C

Barcelona pobijedila Manchester City, hat-trick Lionela Messija

Barcelona - Manchester City
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
19.10.2016.
u 22:20

Barcelona je na Nou Campu pobijedila Manchester United sa 4:0. Lionel Messi bio je strijelac hat-tricka, drugog ove sezone u Ligi prvaka, a točku na 'i' stavio je Neymar. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu

U najzanimljivijoj utakmici 3. kola Lige prvaka igranoj u srijedu Barcelona je na Nou Campu pobijedila Manchester United sa 4:0. Lionel Messi bio je strijelac hat-tricka, drugog ove sezone u Ligi prvaka, a točku na 'i' stavio je Neymar. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je cijelu utakmicu.

Obje su momčadi utakmicu završile s igračem manje. U 53. minuti crveni karton je dobio Cityjev vratar Claudio Bravo, a u 74. minuti je ranije pod tuše morao Barcin branič Jeremy Mathieu, jer je dobio drugu javnu opomenu. Caballero je u 87. minuti obranio jedanaesterac Neymaru.

Barcelonin trener Luis Enrique već je u devetoj minuti morao posegnuti za prvom izmjenom.  Jordi Alba je zbog ozljede morao izaći iz igre, a umjesto njega je ušao Lucas Digne kojemu je to bio debi u dresu katalonskog kluba u Ligi prvaka. Barcelona je polako preuzimala igra i ubrzo došla do prednosti.

Samo 17 minuta je Cityjeva obrana izdržala na Nou Campu. U jednoj gotovo propaloj akciji pojavio Lionel Messi i nakon fantastične asistencije  Andresa Inieste postigao pogodak za 1:0. Argentincu je to bio deseti pogodak u posljednjih osam utakmica Lige prvaka.

Krajem prvog poluvremena bude se i gosti. U 38. minuti Katalonce je spasio sjajni Ter Stegen koji je odličnom reakcijom zaustavio Gündoganov udarac. U toj je akciji bilo jasno da utakmicu ne može nastaviti Gerard Pique koji se desetak minuta ranije ozlijedio u dvoboju sa Silvom. Umjesto Piquea u igru je ušao Mathieu.  Luis Enrique je u prvih 39 minuta igre morao mijenjati čak dva igrača zbog ozljede!

Prije odlaska na odmor po jedna prilika sa svake strane. U 45. minuti Cityjev branič John Stones je zaprijetio nakon slobodnjaka, ali je iz čiste prilike glavom pucao kraj vrata. U sljedećoj akciji zaprijetila je Barca. Messi je pronašao Suareza, koji puca, ali njegov udarac Bravo prvo brani nogom, a potom i boksa preko vratnice.

Cityjev heroj s kraja poluvremena postao je tragičar početkom nastavka. Naime, u 53. minuti Claudio Bravo morao je pod tuš. Čileanski vratar je igrao rukom izvan kaznenog prostora, a sudac Mažić mu je pokazao crveni karton. Kazna je uslijedila osam minuta poslije, kada je Messi zabio za 2:0. Iniesta je sjajno pronašao Messija, a Argentinac s ruba šesnaesterca pogađa Cityjevu mrežu.

Sjajnu večer Barcina zvijezda okrunila je hat-trickom, drugim ove sezone u Ligi prvaka. Suarez je nesebično vratio Messiju kojem nije bilo teško zabiti u praznu mrežu. U 74. minuti igrački su snage na terenu bile izjednačene. Jeremy Mathieu je dobio drugu javnu opomenu.

Caballero je u 87. minuti obranio jedanaesterac Neymaru, koji se dvije minute iskupio i zabio za konačnih 4:0.

Rezultati: Skupina A: PSG - Basel 3:0, Arsenal - Ludogorec 6:0;

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina B: Napoli - Besiktas 2:3, Dinamo (K) - Benfica 0:2;

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina C: Celtic - Borussia (M) 0:2, Barcelona - Manchester City 4:0;

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Skupina D: Rostov - Atletico (M) 0:1, Bayern - PSV 4:1.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 3

BA
bakulušić
23:12 19.10.2016.

Usprkos činjenici da je komentator HRT-a vatreno navijao za Manchester, Barcelona je očekivano slavila. Može li netko reći komentatorima da ne smiju biti pristrani jer televizija nije njihovo dobro?

HR
hrvatin
14:18 20.10.2016.

Messi najbolji svih vremena.Barcelona nabolji klub na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije