Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROIGRAO U REALU

Sumnjali u Kovačića, a sada je postao Zidaneov ljubimac

Mateo Kovačić
Foto: Reuetrs/Pixsell
1/8
04.11.2016.
u 08:03

Najbitnije je da je Kovi počeo jako vjerovati trener Zinedine Zidane koji ga je koristio u 12 od 16 utakmica ove sezone. A u posljednjih pet čak je četiri puta Kovačić igrao svih 90 minuta te jednom 65 minuta.

U iznenađujućem remiju Reala kod slabašne Legije (3:3) jedini igrač koji je zadovoljio Zinedinea Zidanea bio je Mateo Kovačić. Naš veznjak zabio je za konačnih 3:3 u 85. minuti pa su ga i ugledni Marca i AS proglasili najboljim igračem kraljevskog kluba na toj utakmici.

I statistički podaci pokazuju da je to bila možda i najbolja Kovina utakmica otkako je stigao u Madrid. Naime, nikada do sada, ni u jednom natjecanju, nije imao tako visok postotak točnih dodavanja kao u Varšavi – čak 85 od 88 (96,5 posto).

Mateo donosi balans

“U taktičkom neredu Reala u Varšavi Kovačić je bio jedini koji je povezivao redove, koji je odigrao na nivou. Možda momčadi ne daje kao Modrić i Casemira, ali Kovačić svojom željom, trudom i pretrčanim kilometrima opravdava Zidaneovo povjerenje. Protiv Legije je djelovao kao jedini igrač na terenu koji pokušava promijeniti stvari za Real”, nahvalio je Kovačića kolumnist AS-a Antonio Romero.

Najbitnije je da je Kovi počeo jako vjerovati trener Zinedine Zidane koji ga je koristio u 12 od 16 utakmica ove sezone. A u posljednjih pet čak je četiri puta Kovačić igrao svih 90 minuta te jednom 65 minuta.

Kovačićevim igrama zadovoljan je i njegov “mentor”, suigrač iz Reala i reprezentacije Luka Modrić.

"Kovačić igra jako dobro. Ja sam znao za njegov talent, zbog toga sam i preporučio upravi da ga dovedemo u Real. Taj potencijal sada je počeo pokazivati u svakoj utakmici i samo mora nastaviti ovako. Sve je više onih koji su zadovoljni zbog toga što smo ga doveli", rekao je Luka.

Zbog izostanka motora Reala Modrića (ozljeda hrskavice koljena) Kovačić je preuzeo konce igre u svoje ruke i zasad mu to ide jako dobro. Iz utakmice u utakmicu sve se više diže u formi, odlučniji je, izgleda kao da se napokon opustio. Svjesni su toga i Španjolci, navijači ga sve više hvale na forumima, a dobiva i sve veću medijsku pozornost.

“Real je pod sankcijama Fife i ne smije dovoditi nove igrače, ali čini se da je već pronašao veliko pojačanje – Matea Kovačića. Hrvat iz utakmice u utakmicu raste. Mateo je, baš kao i Modrić te Kroos, igrač koji donosi balans, koji se može koristiti na više pozicija. Za razliku od njih, Isco i James igraju samo ofenzivno”, piše Marca.

Ljetos bio blizu odlaska

U prilog Kovačiću ide i njegova mladost. S 22 godine bio je najmlađi igrač u prvih 11 igrača Reala u prekjučerašnjoj utakmici protiv Legije.

Zanimljivo, prije samo tri mjeseca Kovačić je bio blizu odlaska iz Reala, barem su tako pisali španjolski mediji. U svojoj prvoj sezoni na Santiago Bernabeuu bio je samozatajan i mnogi su bili uvjereni da se ne može nametnuti u početnom sastavu kraj toliko zvijezda u momčadi.

Međutim, hrvatski nogometaš vjerovao je u sebe, odbio je sve ponude koje je imao i odlučio se boriti za svoje mjesto. Španjolski novinari koji prate Real tvrde da je počeo i dodatno trenirati kako bi bio potpuno spreman, a sada mu se to i isplatilo.

Zanimljivo, Kovačić je u ove dvije sezone već stigao blizu 50 nastupa za Real, za to mu trebaju još samo četiri nastupa.

Već sada prestigao je Roberta Jarnija, koji je za Real nastupio 36 puta, a ispred Kovačića od hrvatskih nogometaša još su samo Robert Prosinečki (74), Davor Šuker (109) te nenadmašni Luka Modrić, koji je zasad na 180 nastupa. A vjerujemo da će uskoro prijeći i 200.

Komentara 2

Avatar jumanji
jumanji
11:15 04.11.2016.

Ja ga nisam vidio tako dobrog na toj utakmici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije