Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Službena potvrda

Uefa odlučila: Srbija pobijedila Albaniju 3:0, kažnjena oba Saveza

Albanija i Srbija
Foto: Reuters/PIXSELL
24.10.2014.
u 10:18

Podsjetimo, utakmica je prekinuta nakon što se na stadionu pojavila bespilotna letjelica na kojoj je bila zastava velike Albanije, nakon čega je došlo do međusobne tučnjave igrača

Uefa je napokon donijela odluku o kaznama vezanim za prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije, a tu je odluku na svojim stranicama potvrdila i krovna europska nogometna organizacija. Odluku je donijela tročlana Disciplinska komisija Uefe, a na nju se obje strane mogu žaliti u roku od tri dana. Evo kako je Uefa riješila slučaj:

1. Utakmica Srbija – Albanija registrirana je rezultatom 3:0 u korist Srbije

2. Reprezentaciji Srbije oduzimaju se tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u Francuskoj

3. Reprezentacija Srbije sljedeća će dva susreta igrati pred praznim tribinama

4. Oba Saveza kažnjavaju se sa 100 tisuća eura

>>UEFA poručuje da nogometaši moraju igrati i dok im je život ugrožen

Podsjetimo, utakmica je prekinuta nakon što se na stadionu pojavila bespilotna letjelica na kojoj je bila zastava velike Albanije, nakon čega je došlo do međusobne tučnjave igrača. Poslije su utrčali i navijači Srbije pa je na terenu nastao kaos, a igrači Albanije odbili su nastaviti susret.

Albanija je tako prvo mjesto na ljestvici prepustila Danskoj, i jedna i druga reprezentacija imaju po četiri boda, ali Danci sada imaju bolju gol-razliku. Na trećem mjestu je Portugal s utakmicom manje i tri boda, a Srbija i Armenija, koje također imaju utakmicu manje, imaju po jedan bod.

>>Albanski premijer: Uefa nije bila pravedna, idemo do kraja u sudskom postupku

>>Srbija i Albanija na 'iglama', UEFA odgodila odluku o kaznama

>>Platini: Zamislite da je u dronu umjesto zastave bila bomba!

>>Igrač Splita u paklu Beograda: Svi su nas tukli, a ja cijelu noć nisam spavao

>>Tučnjava na utakmici: Bespilotni nastavak srpsko-albanskih tenzija

Komentara 221

Avatar petrolio
petrolio
10:38 24.10.2014.

sramotno male kazne za srbiju! njihovi navijači upadnu na teren, stolicama mlate igrače albanije koji u strahu za vlastite živote odbiju dalje igrati, a oni tekmu registriraju 3:0 u korist srbije?!?!? vrhunac cinizma i sramota UEFE!!!!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
10:41 24.10.2014.

Ali sliku koju je vidio svijet srpskih divljaka jos jednom, neprocjenjivo

IL
iliri07
10:41 24.10.2014.

Katastrofalna odluka UEFA,srbski huligani i terenu protiv albanskim igraca,a Srbija pobeduje sa 3:0.Michel Platini ima srbsko porekla!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije