Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale Lige prvaka

Krešić: Ivan je sjajan. Čuva leđa Messiju, ali i razigrava

Ivan Rakitić
Foto: Reuters/PIXSELL
06.06.2015.
u 10:51

Naši osvajači: Prosinečki, Bokšić, Boban, Šuker, Mandžo i Modrić. Red je na Rakitića...

Dva ste puta u karijeri pobijedili Barcelonu, mogao bi vam se Allegri obratiti za pomoć u pripremi finala Lige prvaka, podsjećamo Splićanina Sergija Krešića (68) na ponajveće uspjehe u blistavoj trenerskoj karijeri.

I odmah dobivamo – ispravak netočnoga navoda.

– Istina, dva sam puta, s Valladolidom i Numancijom, pobijedio Barcelonu u Primeri, ali sam je s Betisom izbacio u četvrtfinalu Kraljeva kupa. Redom su pred mojim momčadima padali Cruyff, Van Gaal i Guardiola – ističe ugledni stručnjak, na čiji omjer u susretima s Barcom i mnogi svjetski poznati stručnjaci mogu biti ljubomorni.

Posljednji put nokautirali ste Barcelonu u kolovozu 2008. godine, sličnu ovoj današnjoj, i tada je igrao Messi. Je li ova današnja jača?

Bilo je 35 stupnjeva

– Vremena, pa i ne tako davna, teško je uspoređivati. Tada su u napadu bili Henry, Eto'o i Messi, u sredini Xavi, Iniesta i Yaya Toure... Imali smo 15 dana za pripremu te utakmice, jer je bila reprezentativna stanka, i ja sam svaki trening počinjao riječima – ovu Barcelonu možemo dobiti! I dobili smo je akcijom koju smo uvježbavali na treningu, a Barcelona je 85 minuta igrala pred našim golom. Posložilo nam se puno toga, na ruku nam je išla i temperatura od 35 Celzijevih stupnjeva – prisjeća se Krešić.

Juventus će morati primijeniti sličnu taktiku?

– Talijani su majstori u primjeni defenzivne taktike, njima to neće biti problem. Međutim, to će ih neizbježno dovesti u situaciju da će Barcelona najmanje jednom doći u dobru poziciju za pogodak. Iako je Barcelona u toj utakmici izraziti favorit, po meni 65-35 posto, ovo je ipak Juventus. I ako je jedna mala Numancia jednom mogla srušiti veliku Barcelonu, onda to sigurno može i talijanski prvak – dodaje Krešić.

Ne krije da ga oduševljava Barcelonina igra.

– Ona je u posljednjih mjesec dana na izuzetno visokoj razini. To što je Barca demonstrirala protiv Athletica u finalu kupa bilo je fantastično, divota za gledati!

Kako doživljavate ulogu Ivana Rakitića?

– Ivan je vrlo važan kotačić u igri Barcelone. On stalno ubrzava igru, ima izvrstan zadnji pas i šut, a usto se podredio momčadi i puno radi za suigrače. Ivan izvrsno čuva leđa Messiju i Neymaru, koji znaju biti dosta komotni u obrambenim zadaćama. Mora se priznati i da je Luis Enrique znalački dozirao minutažu svojim igračima i na njima se ne vide znaci umora – zaključio je Sergije Krešić.

Raketa ide u elitu

Hrvatska će, uz Belgiju, Urugvaj, Čile, Njemačku i Francusku, imati jednoga predstavnika u berlinskom finalu, a Ivan Rakitić ima priliku ući u odabrano društvo najvećih hrvatskih nogometaša, majstora koji su osvajali europski naslov: Prosinečki, Bokšić, Boban, Šuker, Mandžukić i Modrić.

Raketi bi trebalo ići najlakše – samo daj loptu Lionelu Messiju...

>>Veznjak Liverpoola oduševljen Rakitićem: 'Svaka čast trojcu MSN, ali...'

>>Juventus u zadnje tri godine u Ligi prvaka zaradio više od Barce

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije