Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMINA FINALA

Real u 'nižoj brzini' slomio Schalke i dostigao Bayernov rekord. Ronaldov 73. gol u Ligi prvaka

Schalke - Real
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
18.02.2015.
u 23:04

Momčad Carla Ancelottija slavila je 2:0 i vjerojatno već izborila nastup u četvrtfinalu.

Nije se ponovila golijada iz prošle sezone, ali Real Madrid suvereno je prošao kroz Gelsenkirchen. Naime, kraljevski klub i Schalke sastali su se i prošle sezone u osmini finala Lige prvaka, a momčad Carla Ancelottija izborila je nastup u četvrtfinalu s ukupnih 9:1! Prva utakmica u Njemačkoj završila je rezultatom 6:1 i domaći navijači doživjeli su jedno od najvećih poniženja na Veltins Areni.

Večeras je dojam bio malo bolji, no Real je ponovno stekao vjerojatno nedostižnu prednost. Slavio je 2:0 i to igrajući u 'nižoj brzini'. Na taj način dostigao je Bayernov rekord od deset uzastopnih pobjeda iz 2013. godine. Dodajmo i kako je posljednji poraz u Ligi prvaka Real Madrid doživio protiv dortmundske Borussije još prošle sezone u četvrtfinalu.

Momčad Roberta Di Mattea bolje je djelovala u uvodnom dijelu stvorivši nekoliko prilika. Ali onda, u svega nekoliko minuta, slomila se i nije pronašla način za oporavak do kraja susreta.

Prvo je Cristiano Ronaldo u 26. minuti pobjegao Matipu i glavom realizirao ubacivanje Carvajala. Bio mu je to 58. pogodak za Real u Ligi prvaka iz isto toliko utakmica (6. ove sezone), i 73. ukupno pa mu Leo Messi u poretku najboljih strijelaca u povijesti 'bježi' za dva gola.

A onda, sedam minuta kasnije, ozlijedio se u duelu s Varaneom, Huntelaar, bivši igrač Reala i nositelj igre Schalkea. Ta dva 'udarca' dotukla su domaće.

Tračak nade ipak se pojavio u 74. minuti. Dugu loptu Uchida je lijepo vratio Huntelaarovoj zamjeni, Platteu, koji je sa 15 metara pucao i pogodio gredu. Lopta se odbila do Japanca čiji je udarac blokirao gostujući branič. Casillas je od sreće ljubio vratnicu.

 

Kad Nijemci to nisu iskoristili kazna je stigla pet minuta kasnije. Marcelo je u 79. minuti prekrasno pogodio s ruba kaznenog prostora suprotne rašlje. I tu je bio kraj. Schalke nije imao snage za pogodak, a Španjolci su znalački čuvali stečenu prednost.

Statistiku utakmice pogledajte ovdje.

Uzvrat je na rasporedu za tri tjedna na Santiago Bernabeuu. Schalke će teško do senzacije, ali na dobrom je putu da nebude lanjskih 1:9. 

>>Za njih ne vrijede pravila: Pogledajte kako su Ibrahimović i Luiz prevarili suca

>>Basel nije uspio obraniti prednost, Porto bliži četvrtfinalu

Komentara 2

UN
unbekant
08:44 19.02.2015.

Bayern uzima CL i ovoga proljeca,zaista mocna ekipa,vjerovatno ce sledeci 20 godina biti nedostizni...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije