Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Basel nije uspio obraniti prednost, Porto bliži četvrtfinalu

Basel - Porto
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.02.2015.
u 22:40

Imali su Švicarci prednost, odlično se branili, ali pogreška iskusnog Samuela ih je koštala

Basel i Porto odigrali su napetu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a 1:1 za domaćina sugerira da će uzvrat 10. ožujka biti još napetiji i dramatičniji.

Znalo se da švicarski prvak nije momčad koju treba podcijeniti, ipak napreduju iz godine u godinu, prošli su tešku skupinu s Liverpoolom i madridskim Realom, primaju malo golova i kontra im je ubitačna.

U to se uvjerio ove sezone ne baš uvjerljivi Porto jer već u 11. minuti Frei dugom loptom pronalazi Gonzaleza, a on uz dvojicu braniča gostiju nalazi put do Fabianove mreže. Nažalost po njega, u tom se trenutku ozlijedio i u 25. minuti morao je zatražiti zamjenu, bol jednostavno nije prestajala. Sreća za Porto, oštrica Basela u tom je trenutku otupila i krenuli su napadi za napadom gostiju.

Redale su se prilike i brojni udarci. Casemiro je bio blizu, Tello također, Jackson je čak tresao gredu i još je sudac Clattenburg morao poništiti pogodak koji je već proslavljen. Naime, u 48. minuti je nakon ubačaja Tella uspio zabiti Casemiro, ali pomoćni sudac je sugerirao glavnom da ga poništi zbog zaleđa. Bio je u pravu, a taj trenutak zapravo je dao krila Baselu, lakše su se branili i Porto je gubio samopouzdanje.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Ipak, sreća prati hrabre i do kraja se ukazala Portu te su uspjeli dobiti jedanaesterac, opravdano. Quaresma je ubacio s desne strane, vremešni Walter Samuel je uklizao i zaustavio loptu rukom te je u 79. minuti Danilo dobio priliku koju ne propušta. Stoga Porto u Lisabonu dočekuje Švicarce s više optimizma.

Ali Porto će morati poraditi na efikasnosti, kroz Ligu prvaka i prvenstvo zabijaju jako malo, izuzev BATE Borisova i onih 6:0 u rujnu prošle godine. Nije im ni toliko pozitivna stvar što su ovdje izjednačili s bijele točke, a ne iz igre.

Sve u svemu, situacija je itekako otvorena, bez obzira na prednost koju Porto ima.

>> Statistike i ocjene igrača pogledajte na Goal.com

>> Chelsea izvukao remi u Parizu, Courtois izludio Ibrahimovića i Cavanija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije