Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Benfica u suzama

Rakitićeva Sevilla nakon penala osvojila Europsku ligu!

Sevilla - Benfica, finale Europske lige
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
14.05.2014.
u 23:44

Hrvatski reprezentativac odigrao je svih 120 minuta, lavovski se borio, dvaput suigrače gurao u izgledne prilike i na kraju je zasluženo podigao trofej. Postao je tako šesti Hrvat koji je osvojio ovo natjecanje

Nije moglo biti dramatičnije od ovoga što nam je priuštio ovogodišnji finale Europske lige. Možda to nije bio najljepši finale, ali nas je držao u neizvjesnosti do samog kraja. Sevilla i Benfica pitanje pobjednika riješili su izvođenjem jedanaesteraca, nakon što u prvih 120 minuta nije bilo pogodaka, a uspješnija je bila španjolska momčad koja je pobijedila 4:2.

Zicer Garaya

Utakmica je počela obećavajuće, već u trećoj minuti Benfica je odigrala brzu akciju, ali Beto je u posljednji čas reagirao ispred Lime. Već u 14. bila je nova prilika za portugalsku momčad, Gaitan je ubacio, Beto loptu pomalo nesigurno odbio, a ona je došla točno na noge Garayu koji s tri metra puca u vratara Seville.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Nakon dobrog uvoda utakmica je ušla u mirnije vode, u sljedećih pola sata nije bilo ozbiljnijih prigoda, a tek pred kraj prvog dijela opet je bljesnula Benfica, ali je Beto sjajno obranio šuteve Maxi Pereire i Rodriga. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela dogodila se i sumnjiva situacija, igrač Benfice Gaitan je srušen u kaznenom prostoru, ali Brych se nije oglasio.

U nastavku se utakmica otvorila, obje momčadi zaigrale su puno bolje, a prva prilika dogodila se već u 48. minuti kada je Limin udarac u izglednoj situaciji blokirao Fazio, a u nastavku akcije istu sudbinu doživjeli su udarci Rodriga i Lime. Četiri minute kasnije Rakitić je odlično uposlio Reyesa, koji je pucao pokraj gola. U 56. minuti nova sumnjiva situacija, srušen je Lima, ali sudac je ponovno pokazao da nema govora o jedanaestercu.

Rakitić namještao prilike

Do kraja prvih 90 minuta Benfica je preuzela inicijativu, pokušavali su Rodrigo, Lima i Garay, ali Beto je sve branio i krenulo se u produžetke. A najveća prilika dogodila se u 101. minuti. Rakitić je fantastičnom loptom preko pola terena izbacio Baccu samog pred vratara, ali je on pucao pokraj gola.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Na kraju se sve rješavalo izvođenjem jedanaesteraca, a tamo je bolja bila andaluzijska momčad. Bacca, Mbia, Coke i Gameiro bili su precizni, Beto je obranio dva udarca i počelo je veliko slavlje, koje je predvodio kapetan Ivan Rakitić! Hrvatski reprezentativac odigrao je svih 120 minuta, lavovski se borio, dvaput suigrače gurao u izgledne prilike i na kraju je zasluženo podigao trofej. Postao je tako sedmi Hrvat koji je osvojio ovo natjecanje, a prije njega to su napravili Ramljak, Peruzović, Stanić, Olić, Križanac i Srna

Sevilla je tako osvojila svoju treću Europsku ligu (Kup Uefa), dok je Benfica izgubila svoj treći finale tog natjecanja.

Europska liga, finale:

Sevilla - Benfica: 4:2, nakon jedanaesteraca

>>Rakitić podigao pehar, a proglašen je i najboljim igračem finala!

Komentara 3

FL
flops
21:53 14.05.2014.

benfika za sada malo bolja,jedan gol ce sve riješit

FL
flops
22:54 14.05.2014.

sevilji fali jedan robusni napadač koji se može pošteno zagradit leđima prema golu

IS
istri
09:42 15.05.2014.

rakiticeva? ili pisi pametnije naslove ili mjenjaj profesiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije