Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EL CLASICO

Real okrenuo utakmicu protiv Barcelone i zasluženo slavio, Rakitić asistent!

Rakitić Ronaldo
Foto: Reuters
1/20
02.04.2016.
u 22:37

Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su vrlo dobre partije.

Real je u El Clasicu na Nou Campu svladao Barcelonu s 2:1 i osam kola prije kraja stigao na sedam bodova zaostatka. Niz katalonske momčadi tako je stao na 39 utakmica bez poraza...

Nije to bio spektakularan derbi, no na kraju smo vidjeli tri pogotka, preokret Reala i crveni karton. Barcelona je u prvih 20-ak minuta bila bolja, no nadmoć je slabila kako je utakmica išla prema kraju. Dojam je da su igrači Barcelone na kraju ostali bez snage, Enrique nije previše mijenjao i Real je zasluženo slavio.

Na Camp Nou skupilo se 99,264 ljudi što je najbolja posjećenost ove sezone. Navijači su uoči utakmice i 15. minuti odali počast velikom Johanu Cruyffu koji nas je napustio.

Barcelona je puno bolje otvorila utakmicu. Dobru priliku imao je Ivan Rakitić koji je tukao u 20. minuti, ali mu je udarac obranio Keylor Navas. Real se u nastavku poluvremena probudio, ali se na odmor otišlo praznih mreža.

Barcelona je u 56. minuti uspjela povesti. Rakitić je izveo udarac iz kuta, Pique došao na prvu vratnicu i glavom proslijedio loptu u Realovu mrežu.

No, gosti iz Madrida se nisu predavali i u 62. minuti su stigli do izjedačnja. Benzema je nakon lijepe akcije zabio iz voleja u padu.

Real je u 83. minuti ostao s igračem manje nakon što je Ramos dobio drugi žuti karton. No, samo dvije minute kasnije Ronaldo je sjajno reagirao, zabio za 2:1 i pobjedu nad velikim rivalom.

Hrvatima na ponos može biti to što smo imali dvojicu igrača od prve minute u jednom od najvećih derbija svijeta. Luka Modrić i Ivan Rakitić odigrali su vrlo dobre partije. Luka je odigrao svih 90 minuta, dok je Raketa u 74. minuti svoje mjesto ustupio Turanu što je bila jedina zamjena u Barceloni. Nažalost, trener Reala Zinedine Zidane je ostavio Matea Kovačića u Madridu.

Trećeplasirani Real ovom je pobjedom stigao na sedam bodova iza vodeće Barcelona (76:69). Zidaneovoj momčadi ovo je veliki vjetar u leđa, no pozicija Barcelone još je uvijek ugodna...

>> Mario Mandžukić zabio za vodstvo Juventusa u tvrdoj utakmici s Empolijem

Komentara 18

EL
EldersRealm
21:52 02.04.2016.

Jedan od najvećih derbija? A koji je to derbi uopće blizu ovome ?

Avatar peet
peet
22:22 02.04.2016.

Zaslužena pobjeda Reala.

Avatar oliver 7
oliver 7
22:42 02.04.2016.

A messi se nije jos vratio iz argentine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije