Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTINSKA LEGENDA

Pogledajte dirljiv oproštaj Amsterdama od velikana Johana Cruyffa

Nizozemska - Francuska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
25.03.2016.
u 23:01

Tijekom same utakmice Francuzi nisu imali previše razumijevanja. U zanimljivom susretu slavili su 3-2.

Nogometna reprezentacija Francuske pobijedila je u prijateljskom ogledu u Amsterdamu Nizozemsku 3-2, dok je Irska u Dublinu slavila protiv Švicarske 1-0.

U dvoboju između 'Oranja' i 'Tricolora' Amsterdam se oprostio od velikog Johana Cruyffa koji je u četvrtak preminuo u Barceloni okružen članovima obitelji, nakon teške borbe s rakom. Utakmica je prekinuta u 14. minuti kako bi gledatelji i igrači odali počast jednom od najboljih nogometaša, ali i trenera svih vremena.

Tijekom same utakmice Francuzi nisu imali previše razumijevanja. U zanimljivom susretu slavili su 3-2. Gosti su već nakon 13 minuta vodili 2-0. U 6. minuti je iz slobodnog udarca sjajno zabio Antoine Griezmann. Na 2-0 je u 13. minuti povisio Olivier Giroud iskoristivši zbunjenost nizozemske obrane. U 47. minuti je domaćin smanjio pogotkom Luuka de Jonga. Napadač PSV Eindhovena je zabio pogodak rukom, no sudac Felix Zwayer to nije primjetio. U 60. minuti sjajnu priliku je imao francuski veznjak Dimitri Payet, no prva 'violina' West Hama je uzdrmala vratnicu. Četiri minute prije kraja Nizozemska je izjednačila golom Afellayja, no dvije minute kasnije 'Tricolori' su golom Matuidija stigli do novog vodstva i pobjede.

Irska je u Dublinu pobijedila Švicarsku 1-0, a pogodak odluke zabio je Ciaran Clark u trećoj minuti susreta.

Bosna i Hercegovina je na gostovanju pobijedila Luksemburg 3-0, a sva tri gola pala su u posljednjih 17 minuta. Mreže su mirovale sve do 73. minute, kada je Pjanić uposlio Matea Sušića. Debitant je lijepo ubacio, a loptu ispred Džeke u svoju mrežu smjestio Chanot. Samo dvije minute kasnije Đurić je zabio za 2-0.  U sudačkoj nadoknadi Pjanić je iz slobodnjaka zabio za 3-0.

Slovačka i Latvija su u Trnavi odigrale bez golova, baš kao i Armanija i Bjelorusija.

REZULTATI PRIJATELJSKIH UTAKMICA:

Nizozemska - Francuska 2-3 (De Jong 47, Affelay 86 / Griezmann 6, Giroud 13, Matuidi 88)

Luksemburg - BiH 0-3 (Chanot 73-ag, Đurić 75, Pjanić 90+2)

Slovačka - Latvija 0-0

Irska - Švicarska 1-0 (Clark 3)

Armenija - Bjelorusija 0-0

Portugal - Bugarska 0-1 (Marcelinho 19')

>> Od hrvatskih suparnika na Euru samo Turska ostvarila pobjedu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije