Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamova tržnica

Pinto jedan od najisplativijih stranaca, odličan posao je i Soudani kojega žele Englezi

Junior Fernandes, Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
30.12.2015.
u 09:32

Portugalac se pokazao i financijski isplativim, Dinamo ga je platio milijun, a sada će za njega dobiti najmanje tri milijuna eura.

Desni bek Ivo Pinto uskoro će postati bivši igrač Dinama. Naime, iz Dinama smo dobili potvrdu da je maksimirski klub sve dogovorio s Norwich Cityjem o Portugalčevu transferu. Drugim riječima, dogovorio je odštetu koja će pripasti Dinamu, a Pinta se čekalo da obavi liječnički pregled.

Četvrti po isplativosti

Iako nije zaigrao za A reprezentaciju Portugala, u koju je dvaput pozvan kao igrač plavih, to mu neće priječiti transfer u prvu englesku ligu, za dobivanje radne dozvole to nije uvjet za državljane Portugala. No jučer su se pojavile određene komplikacije oko potpisa ugovora. Nije ništa na relaciji Dinama i Norwicha, izgleda da nije postignut dogovor ili o plaći Ive Pinta ili pak o proviziji koju bi Norwich trebao platiti njegovoj agenciji, odnosno menadžerima (riječ je o agenciji Onsoccer).

Ne vjerujemo da su financijska razilaženja tako velika da na kraju sve neće biti okončano potpisom ugovora, a na račun Dinama trebalo bi stići najmanje tri milijuna eura odštete, a možda i više jer su u transferu navodno predviđeni i određeni bonusi.

Tako je Ivo Pinto postao jedan od najisplativijih stranaca u povijesti kluba. Plavi su ga doveli u srpnju 2013. godine, tada je igrao za rumunjski Cluj gdje je bio na posudbi iz portugalskog Rio Avea. Platio ga je milijun eura, a sad će za njega dobiti najmanje tri. Više su donijeli samo 'naši stranci' Eduardo da Silva (13,5 milijuna eura) i Mark Viduka (4,5) te Slovenac Boštjan Cesar (2,5 milijuna eura). A plavi su kroz svoje rostere "prošetali" 67 stranih igrača. Dakle, nisu baš imali dobro oko pri kupnji.

S Ivom Pintom su pogodili, taj je dečko od prvog dana bio izuzetno korektan, riječ je o vrhunskom sportašu koji tako živi i tako se ponaša i u 111 službenih utakmica za plave ostavio je doista dobar trag.

Na njegovo mjesto sad bi trebao uskočiti Alexandru Matel, Rumunj koji je iz Astre i stigao da bi Pinto imao alternaciju jer sezonu prije nije mogao dobiti odmor. Matel nije loš, ali dosad nije pokazao kvalitete kakve ima Pinto.

Osim Pinta, plavi su zacijelo napravili odličan posao i s Alžircem Soudanijem.

Pri dolasku obojice igrača važnu je ulogu odigrao menadžer Danko Đikić.

Soudani bi također ove zime mogao otići iz Dinama. Plavi su ga ispred nosa drugih klubova 'ukrali' u noći slavlja kad je njegova Vitoria osvojila kup, platili joj 900.000 eura, a sad će dobiti znatno više.

Soudani u Swansea ili Lille

Kupac bi mogao biti Swansea iako je Soudani zanimljiv i Lilleu koji mu je možda draži jer govori francuski, a engleski ne.

No puste milijune eura mogu platiti samo Englezi, ako ne Swansea koji je itekako zainteresiran, ima i drugih klubova s Otoka koji žele reprezentativca Alžira.

Tu se govori o iznosima koji variraju između pet i deset milijuna eura. A plavima krilne napadačke pozicije pokrivaju Pjaca i Junior Fernandes.

>> Ivo Pinto odlazi u Premierligu, Dinamo će zaraditi tri milijuna eura

Komentara 7

MA
magnum2013
10:33 30.12.2015.

Evo opet "znalaca" iz VL. Opet se događaju stvari koje mogu Dinamu osigurati financijsku budućnost, na žalost elite "novinara" VL koji danomice prosipaju pamet kad je ovaj klub u pitanju. Sjetimo se što su pisali kad su bili u pitanju Sigali i Taravel. Ta po njima promašena investicija danas je sasvim nešto drugo. Još kad će shvatiti da je danas bit svega ostati dovoljno jak, a za financijsku sigurnost imaš mogučnosti biranja. Valjda će jednog dana shvatiti "novinari" VL da je od sadašnje repke, na ponos svih nas u HR, prošao največi dio igrača upravo iz Dinama. Kluba koji oni i bratija uporno žele uništiti. Koliko su pametni i oni i sljedbenici Jovanovića, Lalića i Kregara, vidimo.Hvala.

KB
kbr
11:17 30.12.2015.

odličan posao, ako je istina

Avatar Titanov sin
Titanov sin
10:01 30.12.2015.

šteta, imajući u vidu da nemamo adekvatno zamjenu. Po drugoj strani on želi ići, Dinamu je ovo zadnja prilika da pokupi dobru lovu za njega, ne znam do kada je ugovorom vezan. Za veće rezultate u Europi bi ipak trebaloo zadržati njega Sigalija i taravela. Svaka čast našim mladim igračima ali kad se sjetim Benkovića u Munchenu ufffff

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije