Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadranski derbi

Oglasio se i HNS, evo što kaže o huliganskom ispadu na Poljudu!

Hajduk - navijač
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
13.03.2017.
u 13:29

"Vratimo fokus na nogomet i nogometaše, a da bismo to učinili, moramo zajednički i konstruktivno djelovati u sprječavanju izgreda."

Dva dana nakon derbija Hajduka i Rijeke na Poljudu, oglasio se i Hrvatski nogometni savez. Nažalost, još jednom su huliganski ispadi i brojni drugi verbalni incidenti zasjenili nogomet pa se dva dana piše samo o ružnim stvarima. Stoga je reagirao i HNS koji je osudio takvo ponašanje. Njihovo priopćenje donosimo vam u cijelosti:

"Nažalost, huliganski ispadi zasjenili su još jednu nogometnu feštu, Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke.

Nedozvoljena upotreba pirotehničkih sredstava, ksenofobni transparenti i poklici puni mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma s obje navijačke tribine pokazali su još jednom kako huliganima među navijačima na prvom mjestu nisu ni nogomet ni njihovi klubovi već samopromocija kroz izazivanje incidenata i nezakonito ponašanje.

Pozivamo medije, državne institucije i javne osobe te navijačke skupine da jasno i bez ograda osude ovakvo ponašanje i distanciraju se od huligana. U protivnom će svi navijači biti poistovjećeni s huliganima u očima hrvatske i europske nogometne javnosti, što nije pravedno prema svim navijačima koji 90 minuta na korektan način bodre svoj klub, sudjeluju u spektakularnim koreografijama i na druge pozitivne načine doprinose jednoj nogometnoj predstavi.

Utrčavanje jednog huligana na teren u sudačkoj nadoknadi posebno je opasan čin koji je doveo u pitanje sigurnost igrača i službenih osoba na travnjaku. Hrvatski nogometni savez, klubovi i sve službe uključene u organizaciju utakmica moraju učiniti sve u svojoj moći da se takav propust više ne dogodi na utakmicama MAXtv Prve lige.

Hrvatski nogometni savez svjestan je da kažnjavanje klubova nije dovoljna, niti HNS-u poželjna mjera za iskorjenjivanje huliganizma.

Na različite pojave huliganizma upozoravamo godinama jer su hrvatski klubovi, hrvatska reprezentacija i Hrvatski nogometni savez taoci huligana, no umjesto prijedloga konkretnih mjera za suzbijanje huliganizma često smo svjedoci kako se svi ti ispadi verbalnog i fizičkog nasilja relativiziraju i opravdavaju kroz istupe u medijima.

Vratimo fokus na nogomet i nogometaše, a da bismo to učinili, moramo zajednički i konstruktivno djelovati u sprječavanju izgreda. Hrvatski nogometni savez pruža ruku svima koji žele raditi u tom smjeru...", stoji u priopćenju HNS-a.

>>Hajduk krivnju prebacuje na zaštitare i policiju koji su sporo reagirali: Nedopustiv je ulazak na teren!

>>Prskalo: Bilo me je strah da će huligan udariti Andrijaševića!

Komentara 23

DU
Deleted user
13:42 13.03.2017.

Godinama smo svjedoci sto se desava na Poljudu, izmisljali su sve moguce razloge da se pravdaju, jer su oni drukciji, oni imaju dispet, oni su vrele krvi, juznjaci i sl., svi mi drugi smo nedorasli njima, i treba mo ih svatiti i ne sputavati u njihovim dosjetkama na nivou djece, zalosno je da su se prikljucili razni advokati i sl. face, a svremenom se pokazalo tko stoji iza svega, vidjeli smo to na stadionima gdje je igrala nasa prva vrsta, pogotova su imali svesrdnu pripomoc za vrijeme ministra Ostojica, a sada i Mosta.Nazalos ta prica nema veze sa nogometom.

GO
Gorskivuk5
14:14 13.03.2017.

Za sve je krivo pumpanje atmosfere i podupiranje hajduka, koji stalno izmišlja afere. Odalamiti maksimalnu kaznu i neka onda rade nerede pa kaznu na kaznu dok se ne opamete.

DU
Deleted user
13:46 13.03.2017.

Manifestacija idiotizma .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije