Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO DA NE PRODAJU ĆORIĆA

Nitko nema pravo umanjiti uspjeh Dinama bez obzira na protivnike u kvalifikacijama

Dinamo
Slavko Midzor/PIXSELL
26.08.2015.
u 13:36

Bode u oči što su u prvih 11 bila samo trojica domaćih igrača

Dinamo je peti put u Ligi prvaka, treći put u posljednjih pet sezona, a visoku vrijednost njegovih europskih dionica ilustrirat će još jedan podatak: plavi su, naime, rekorderi Staroga kontinenta po broju nastupa u europskim kupovima od 2005. godine. Ovo im je bio 108.! Imaju 43 pobjede, 18 remija i 47 poraza.

I kakvi god bili njihovi suparnici u pretkolima (a bili su to Luksemburžani, Norvežani i Albanci, europski drugoligaši i trećeligaši), nitko nema pravo umanjiti uspjeh Mamićeve momčadi. Premda ovaj Dinamo ni približno nema snagu kakvu je imao 2011. i 2012., Zoran Mamić ponovio je Čačićev uspjeh i doveo plave u kremu europskog nogometa bez poraza u kvalifikacijama. To je ono na čemu mu treba čestitati, i u čemu Dinamov puk treba uživati, barem dok ne počne natjecanje po skupinama.

Ako je Dinamov junak prije četiri godine bio Sammir, razuzdani boem, ali istinski velemajstor, simptome njegove darovitosti danas pokazuje 18-godišnji Ante Ćorić. Rijetko viđen nogometni talent, čiji potezi dižu publiku na noge, imao je protiv Albanaca trenutaka genijalnoga nadahnuća. Mamićev je privilegij da može brusiti takvoga dragulja, iako tu ima i jedna loša vijest: prijelazni rok traje još pet dana, a zna se kako je Dinamov gazda lak na obaraču kad ga stisnu veliki europski mačori. Nadamo se da će Ćorić, dečko kojega je Maksimir ispratio ovacijama, prve minute u LP odigrati u Dinamu...

Na kraju jedna nelogičnost u Mamićevoj politici koja bode u oči. Nedavno je Dinamo u LP ušao na krilima Kelave, Vide, Ademija, Badelja i Kovačića, uz samo dva klasna stranca, Sammira i Tonela, a jučer su u prvih 11 plavih bila čak četiri osrednja Portugalca i samo trojica domaćih igrača. Primjerice, zar je Marko Rog doveden za pet milijuna eura da bi sjedio na klupi i bodrio – Machada?

>> Mamići u zagrljaju: Ovaj ulazak u Ligu prvaka je za pokojnog tatu

>> Antolić: Neka sad dođe Real s Lukom i Kovom, Hodžić: Želim Bayern

>> Sjajna simbioza u Maksimiru: Publika je bodrila modre kad je bilo najteže

>> Soudani postao najbolji Dinamov strijelac u Ligi prvaka!

Komentara 55

GI
gismund
14:04 26.08.2015.

dasović pati, a dinamovci slave. neprocjenjivo!

SA
Sampei
14:06 26.08.2015.

dasović u rukavicama pljucka po dinamu, pa misli da to nećemo odmah skužiti? tobože brani uspjeh dinama, a zapravo ga pokušava omalovažiti? jadno

DA
Djeca_Arbata
14:13 26.08.2015.

14 miliona eura stiže za početak...više love nego je aktualna vlast povukla iz europskih fondova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije