Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pamtit će ga

Neugodno iskustvo za Guardiolu: Ovo što mu je napravio Conte, nitko nikada nije

Conte - Guardiola
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.04.2017.
u 09:33

Conte se može pohvaliti da je jedini uspio u istoj sezoni dvaput pobijediti Guardiolu.

Chelsea je pobjedom u derbiju 31. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Manchester Cityja (2:1) napravio možda i ključan korak na putu do naslova prvaka. Plavi su zadržali sedam bodova prednosti ispred Tottenhama, a čini se kako će Građanima ovo biti sezona za zaborav.

U Ligi prvaka u osmini finala izbacio ih je Monaco, a u Premier ligi naslov je po svemu sudeći izgubljen jer zaostaju 14 bodova osam kola prije završetka. Čak im je upitan i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone pa će vjerojatno voditi veliku bitku s Liverpoolom, Arsenalom i Manchester Unitedom za treće i četvrto mjesto.

Chelsea je u derbiju poveo u 10. minuti golom Edena Hazarda, no gosti su izjednačili u 26. minuti nakon velike pogreške Thibauta Courtoisa, a poklon je iskoristio Sergio Aguero. Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Hazard je ponovo doveo plave do vodstva pospremivši odbijanac nakon što je promašio kazneni udarac. U nastavku susreta domaćin je uspio obraniti vodstvo.

A trener londonske momčadi, Antonio Conte, može se pohvaliti da je jedini uspio u istoj sezoni dvaput pobijediti Josepha Guardiolu. Španjolcu na klupi Cityja to se nije dogodilo otkada je 2007. godine postao trener preuzevši Barcelonu. Katalonce je vodio četiri, a Bayern tri sezone. 

Chelsea je u prvom dijelu sezone također savladao Manchester City i to rezultatom 3:1. 

– Moj kolega Conte je fantastičan. Od Italije je stvorio momčad koja igra zaista lijep nogomet, od Juventusa također, i to u nogometnoj kulturi koja je tako defenzivna... On je sjajan trener, mnogo sam naučio od njegova dosadašnjeg rada, uključujući i ono što radi s Chelseajem. Njegove momčadi dominantne su u toliko segmenata nogometne igre. Možda je on i najbolji trener na svijetu – hvalio ga je Guardiola uoči derbija, kao da je znao što mu se sprema.

>>Chelsea želi Hrvata iz Hoffenheima, Conte ga prati već dugo

Rezultati by SofaScore

Komentara 2

DU
Deleted user
10:58 06.04.2017.

Večernji - molim vas da smanjite "clickbait" naslove. Na koljenima vas molim.

DH
dalibor.hren
11:58 06.04.2017.

Kaj je to napravil Konte?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije