Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Došlo do raskola

Nema više Fifine Zlatne lopte, Messi i Ronaldo sad će se boriti za dvije nagrade

Zlatna lopta
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
16.09.2016.
u 11:33

FIFA je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je "France football" nagradu dodjeljivao od 1956. godine do 2009. godine

FIFA i francuski list France football više neće surađivati i zajednički dodijeljivati jednu nagradu za najboljeg nogometaša svijeta, Zlatnu loptu, piše španjolski sportski list "As". 

Kako piše španjolski sportski list "As", novi predsjednik FIFA-e Gianni Infantino i "Groupe Amaury", koja je vlasnik francuskog lista, nisu postigli dogovor što znači da će najboljeg nogometaša svijeta birati posebno novinari i urednici "France footballa", a posebno izbornici i kapetani reprezentacija.

FIFA je 2009., dok je njen predsjednik bio Sepp Blatter, platila 15 milijuna eura da bi se dodjeljivala samo jedna nagrada, a, kako navodi "As", Infantino želi ponovo izbor koji će biti potpuno pod okriljem FIFA-e.

FIFA je svoju nagradu dodjeljivala od 1991. do 2009. godine i po tri puta pobjednici su bili Zinedine Zidane i Ronaldo, dok je "France football" nagradu dodjeljivao od 1956. godine do 2009. godine (do 1998. godine u konkurenciji su bili samo europski igrači) i rekorderi su Michel Platini, Johan Cruyff i Marko Van Basten sa po tri nagrade. Zajedničku nagradu FIFA-e i France fotballa dobili su samo Lionel Messi četiri puta i Cristiano Ronaldo dva puta.

Komentara 1

Avatar oliver 7
oliver 7
22:17 16.09.2016.

Ove godine ZLATNU LOPTU .dobiva glatko Niko Kranjčar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije