Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Matjaž Kek poručio

Ne zanimaju me priče o namještanju, a vi podcjenjujete svoj nogomet

Matjaž Kek
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
18.04.2014.
u 16:52

– Borba za ostanak bit će neizvjesna do kraja, Osijek je pokazao da može pobijediti svakoga. Nas su držali u konopcima u Kupu...

Nogometaši Rijeke sutra (19.00) igraju u Gradskom vrtu u kojemu negativne tenzije niču brže od korova kojim je obrastao hrvatski nogomet. Na kuloarske spekulacije oko senzacionalnih pobjeda Osijeka protiv Dinama i Lokomotive nadovezale su se isto tako iznenađujuće pobjede Hrvatskog dragovoljca protiv Istre i Hajduka. Borba za ostanak prema starim hrvatskim navadama postaje borba za očuvanje moralnog integriteta svih aktera.

– Borba za ostanak bit će neizvjesna do kraja, Osijek je pokazao da može pobijediti svakoga. Nas su držali u konopcima u Kupu... Liga postaje sve zanimljivija, a o drugome ne bih htio raspravljati. Ne razumijem sve ovo što u zadnje vrijeme čitam o hrvatskom nogometu! Po tome ispada da Getafe ne bi smio pobijediti Barcelonu! Nisam opterećen pričama, jedino sam opterećen kako momčad izgleda na terenu. Nije dobro za hrvatski nogomet što ga vi sami često podcjenjujete. To je nogomet koji u klupskom nogometu ima svoje predstavnike u Europi, mala ste država koja je donedavno imala reprezentaciju u TOP-10, reprezentacija vam je na Svjetskom prvenstvu... Mnogi bi voljeli da su na vašem mjestu,  a u Hrvatskoj se u sve sumnja – kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Što god Kek govorio, nema sumnje da bi eventualna pobjeda Osijeka protiv Rijeke još više pojačala sumnje u regularnost natjecanja. Kao što se odjednom počelo sumnjati u vjerodostojnost ugovora o posudbi Danijela Cesareca, koji ne smije igrati protiv Rijeke. Za točno određene potrebe povlače se paralele s bivšim igračima Dinama koji igraju u Rijeci:

 – Velika je razlika ako imaš igrača pod ugovorom ili na posudbi, te tenzije nisu dobre. Ne znam zašto  stvarati tenzije ako postoje čvrsti dogovori. Kako bi se onda trebao ponašati Zadar za koji igraju Tadić i Neretljak? Mislim da je sa strane Rijeke sve čisto – naglašava Kek.

Prije mjesec dana Osijek je u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa pobijedio (1:0) Rijeku u Gradskom vrtu. Tada nitko nije ni pomislio da su Riječani izigrali povjerenje u nogomet zato što ih je Osijek nadigrao. Nažalost, danas se više priča o tome tko će koga izigrati nego nadigrati.

>>

Komentara 2

BV
borna.vitez1
17:26 18.04.2014.

Hvala Vam gospodine Kek,sve ste prezicno detektirali ali što će te kada su Hrvati takvi kakvi već jesu-čudnovati!

DU
Deleted user
22:05 18.04.2014.

Ma i LP je neregularna jer Curtois ne smije igrati protiv Chelsea. Drago mi je da je to rekao Kek a ne Mamić. Najveći problem hrvatskog nogometa su novinari koji izmišljaju afere a ne znaju pošteno iznalazirati igru. K tome ih je dosta na plaći kod menagera kako bi pretjerano hvalili neke igrače ili kudili trenere ako ovi pak ne igraju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije