Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Realove zvijezde

Modrić 'školovao' Odegaarda: usporedba učinka u Maksimiru

Modrić, Odegaard
Igor Kralj/PIXSELL
29.03.2015.
u 12:35

Luka Modrić bio je sinoć očekivano mnogo bolji od Martina Odegaarda po gotovo svim statistikama, ali Norvežanin je preciznije dodavao u zoni ispred golmana.

Mlada Norveška zvijezda Martin Odegaard sinoć je od Luke Modrića doživio vjerojatno najteži poraz u seniorskoj karijeri. Hrvatska je pobijedila vikinge 5:1, a Luka Modrić pokazao svom mladom suigraču da ga čeka još puno posla, želi li ga sustići i prestići.

Modrić je igrao u svojoj uobičajenoj ulozi. Na centru igrališta čekao je sve lopte koje je norveška obrana u panici ispucavala i vraćao ih nazad pred gol preko bekova i krilnih igrača hrvatske reprezentacije. Po običaju bio je praktički nepogrešiv u predaji lopte i očekivano bolji od Odegaarda, piše Goal.

Pogledajte usporedbu Modrića i Odegaarda: Modrić je imao 60 dodavanja s 90-postotonom preciznošću, a Odegaard 54 od čega 85,2 posto točnih. Jedino u čemu je Norvežanin bio bolji su uspješna dodavanja na suparničkoj polovici (86 posto naspram Lukinin 81,1 posto). Modrić je puno bolji u duelima (12 dobivenih i dva izgubljena, dok je Martin dobio samo dva i izgubio četiri).

Hrvatski je as primio ili vratio u posjed sedam lopti, norveški dvije, Luka je presjekao četiri suparničke akcije, Martin jednu, dok je napadački norveško čudo imalo jedan udarac, Luka ni jedan, ali je Modrić kreirao dvije šanse, a Odegaard ni jednu...

>>Kovač se trebao opiti samo zbog Ćorlukine gluposti

>>Srna: A sada Italija u Splitu! Što, igra se u Zagrebu? Ma, neka je prebace u Split

>>Hrvatska pobijedila 5:1, Ćorluka dobio crveni karton i neće igrati protiv Italije!

>>Kovač jako kritičan: Vesele me pogoci, ali takvu igru više ne želim vidjeti

Komentara 5

BI
billynik
14:28 29.03.2015.

Zvjezda samo u glavi Drage Ćosića.

CA
carpediem
13:50 29.03.2015.

Tko je ovaj Odegaard on se nije ni cuo niti vidio ......??????

PE
perfa57
13:34 29.03.2015.

Odegaard je "zvijezda" samo u glavama novinara. Pitajte bilo kojeg trenera je li on igračka zvijezda i odgovor će biti niječan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije