Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbornik perfekcionist

Kovač jako kritičan: Vesele me pogoci, ali takvu igru više ne želim vidjeti

Niko Kovač
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
28.03.2015.
u 20:16

- Mislim da je cijela utakmica bila slaba. Nismo bili agresivni, nismo ponovili sve ono što smo pokazali u Italiji, tvrdi izbornik.

- Zadovoljan sam kad je riječ o rezultatu i pet postignutih pogodaka. No, nisam zadovoljan u cijelosti - rekao je nakon pobjede nad Norveškom (5:1) hrvatski izbornik Niko Kovač i dodao:

- Mislim da je cijela utakmica bila slaba. Nismo bili agresivni, nismo ponovili sve ono što smo pokazali u Italiji. Najavio sam da želimo brzi pogodak i presing, no ništa od toga nisam vidio u prvih pola sata igre. S jedne strane se veselim, ali više me živcira to kakvi smo bili. Takvu reprezentaciju više ne želim vidjeti - kazao je izbornik za HRT.

Izbornik je naglasio kako je znao da će se Norvežani uglavnom braniti.

- Igrali su praktično bez napadača i sa dva isturena vezna igrača. Tu su nam stvarali teškoće. Ali nama je nedostajalo agresivnosti, nismo ulazili u duele. Nismo se borili za svaku loptu - rekao je Kovač i šaljivo dometnuo:

- Morat ću popiti koju čašu vina da se smirim.

Pohvalio je i vratara Danijela Subašića.

- Subašić je bio na velikom nivou. Ali ako je vratar bio u prvom planu to naznačuje kako nešto nije štimalo. I to moramo analizirati.

Drugo poluvrijeme bilo je sadržajnije, a Kovač je kazao kako je od igrača tražio ostvarenje premoći u posjedu lopte, veću trku i agresivnost. Naglasio je kako Hrvatsku još očekuje veliki posao kako bi izborila nastup na Euru.

A zadovoljan je bio i s nastupom Luke Modrića.

- Bilo je predviđeno da ga mijenjamo, pogotovo kad je pao treći pogodak. No, zbog daljnjeg tijeka utakmice i crvenog kartona Ćorluke morao je odigrati cijeli susret. I to je odigrao vrhunski.

Kovač je zaključio sljedeće:

- Sada se moramo sabrati i odmoriti. Veseli me naša razlika pogodaka. Želimo biti atraktivni i postizati mnogo golova. Nadam se da ćemo takvi biti i protiv Italije.

>>Pranjić u nadoknadi zabio za 5:1, Ćorluka dobio crveni karton i neće igrati protiv Italije!

>>Predsjednica pozdravila Glogoškog kad je stigla na Maksimir. I Karamarko u kockastom dresu

>>Šuker izviždan dok je predavao nagradu Oliću za 100. nastup

>>Pogledajte kako se navijalo protiv Norveške i tko je sve bio na tribinama

Komentara 67

Avatar R & I
R & I
21:00 28.03.2015.

Pobjeda se na kraju gleda I to je sada najvaznije. Hrvatska ima potencijala I za bolju igru, ali gledajuci na sve, pripreme su jako kratke. Najvaznije je da smo ostali u utrci za prvo mjesto I nadamo se da cee svaka utakmica donijeti nove pobjede I bolju igru. Sretno Kockasti.

NI
Niko33
20:45 28.03.2015.

Bravo Niko! NEKA PATI KOGA SMETA!

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
21:13 28.03.2015.

Ovo me veseli i budi nadu za Kovačev mandat. Zabili smo 5 komada, a on nije zadovoljan (i u pravu je). Sjetimo se Štimca kako je u sličnoj situaciji nakon 2-0 protiv Srbije poletio u oblake i počeo najavljivati polufinale SP-a... 6 mjeseci kasnije dao je ostavku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije