Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčen

Ćiro: Kovač i Šuker odmah moraju dati ostavke!

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
07.09.2015.
u 11:15

'Šuker je dao lokomotivu na atomski pogon u ruke čovjeku koji zna voziti samo bicikl.'

Trener svih trenera Miroslav Blažević, inače naš najuspješniji izbornik, javio se istinski potresen zbivanjima na stadionu u Oslu. Zvali smo ga negdje duboko u sudačkoj nadoknadi...

– Evo Perišića u akciji, možda nešto napravi, ja se još nadam... – pričao je u pola glasa Ćiro, a onda, kada je mađarski sudac označio kraj utakmice, iznenada graknuo:

– Pitate me kako se osjećam? Samo što nisam pao u nesvijest od muke od ovakve igre naše reprezentacije! Eto, tako sam! Znaš li tko je najvažniji igrač u momčadi? – pitao je povišenim decibelima i odmah servirao odgovor:

– Trener! A naš trener je u ''Austriji'', u Salzburgu, odande komandira. Niti zna napraviti organizaciju igre, niti atmosferu u momčadi i oko nje, a kako i bi kad ne diše s nama, s ''rajom''. U raji se stvara duh, dobro ozračje... Zato Niku Kovača pozivam da odmah da ostavku, kao i Davora Šukera. Ma Šukera treba uhapsiti, jer nam je iz svog egoizma uskratio radost izabravši Kovača za izbornika! Dao je lokomotivu na atomski pogon čovjeku koji zna samo bicikl voziti! Sve što je napravio kao igrač, Šuker je kompromitirao tim potezom kao predsjednik HNS-a – u dahu je ispričao duboko razočarani Ćiro.

Situacija je sada slična onoj iz jeseni 2013. kada je nakon poraza od Škotske u Glasgowu smijenjen Igor Štimac. Pod motom spašavanja plasmana na SP u Brazilu. Nije li sada riječ o vrlo sličnoj situaciji?

– Slažem se! I smatram da sam puno napravio za hrvatski nogomet da bih sada šutio – dodaje Ćiro.

Zamjerate li što igračima?

Pomanjkanje disponiranosti. Imali su htijenja, ali nije bilo žustrine, ratničkoga pristupa. Jer im to nema tko iskomunicirati.

Usput, Hrvatska je s Nikom Kovačem na klupi upravo nanizala tri natjecateljske utakmice bez pobjede (Italija, Azerbajdžan, Norveška), što se vatrenima posljednji put dogodilo 2013., kada je izbornik Štimac pobijeđen od Belgije i Škotske, a potom je njegov nasljednik Kovač remizirao s Islanđanima u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na SP.

>>Niko Kovač na udaru javnosti: Je li došlo vrijeme za smjenu?

>>Otkaz Kovaču? Dajte nam vremena, uzdrmani smo

>>Tko je kriv za sramotnu igru Hrvatske u Bakuu i Oslu?

>>Norveška razbila blijedu Hrvatsku! Odavno nismo bili tako poniženi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije