Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trener je zadovoljan

Mamić: Drago mi je da je Fernandes shvatio da je ovo jedini pravi put

Dinamo - Hajduk
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
06.04.2016.
u 21:19

- Nije mi cilj zeznuti novinare nego slažem momčad prema onome što vidim, a na medijima je da pogađaju. Naravno, imam kvalitetan izbor igrača i odlično da je tako.

Nogometaši Dinama i u uzvratnoj su utakmici polufinala Kupa pobijedili Hajduk, ovoga puta bilo je 4:0, i zasluženo prošli u finale. Zoran Mamić nadmudrio je damira Burića, puno bolje postavio igru, a uz to uspio neke važne igrače malo i odmoriti.

- Čestitke momčadi na pobjedi i plasmanu u finale Kupa! Odradili smo dobru utakmicu, otvorili jako kvalitetno i usmjerili utakmicu kako mi želimo te držali koncentraciju i visok nivo skoro svih 90 minuta. Kada tu drugu loptu radimo kao danas onda to ovako izgleda kao što smo danas izgledali, rekao je Zoran Mamić pa dodao:

- Nismo razmišljali hoćemo li dobiti lako ili teško. Dinamo nema pravo taktizirati, neovisno o rezultatu iz prve utakmice. Željeli smo dobiti i to smo i ostvarili – kaže trener pa dodaje: - Jako sam sretan i zadovoljan zbog visoke pobjede, a veliko hvala publici koja je danas došla u velikom broju te vjerujem da će prepoznati kvalitetu i dolaziti češće u ovakvom broju.

Iznenadio je trener Dinama sastavom, ali isplatilo se.

- Nije mi cilj zeznuti novinare nego slažem momčad prema onome što vidim, a na medijima je da pogađaju. Naravno, imam kvalitetan izbor igrača i odlično da je tako.

Damir Šovšić dobio je priliku od prve minute i iskoristio je. Bio je jako dobar, a asistirao je Brekalu za prvi pogodak.

- Bogatstvo je imati takvog igrača za kojeg znamo što može i što je pružao prije nego je došao kod nas; zato smo ga i doveli. Konkurencija na toj poziciji je velika i kvalitetna, ali on jako dobro koristi svoju minutažu i siguran sam da će dobivati još više prilike.

Junior Fernades nedavno je bio izbačen iz prve momčadi Dinama, ali odradio je kaznu i Mamić ga je vratio. Čileanad mu se danas odužio, s dva gola srušio je Hajduk.

- Drago mi je da je brzo shvatio kako je ovo jedini pravi put, a on ima kvalitete biti još bolji. Za sebe i nas kao momčad. Jedino mjerilo je teren i što igrač pruži tamo. 

Dinamo u finalu čeka Slaven Belupo, koji je jučer pobijedio Rijeku u uzvratu 3:0.

- Čestitao bi im na plasmanu u finale Kupa, ali o njima ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Sada razmišljamo o nedjelji i utakmici u Zaprešiću.

>>Dinamo i u uzvratu razbio Hajduk te se s ukupnih 6:0 plasirao u finale Kupa

>>Burić: Poginuli smo junački! Mamić: Kad smo ovakvi, nitko nam ne može parirati

Komentara 5

ZO
zoom
22:04 06.04.2016.

odlična igra dinama, plava rapsodija! nisu igrali samo za rezultat nego i za poteze, za publiku, pokazali su svu ljepotu nogometa i totalnu dominaciju u HNL-u! nedavno je rijeka razbijena 3:0, danas hajduk 4:0! mamić radi odličan posao, osim nedavno u splitu kad je namjerno složio slabiji sastav da hajduk napokon dobije

GO
gospodin0208
22:30 06.04.2016.

klasicni vecernji list o utakmici ni jedan clanak sve su maknuli, a da je hajduk pobijedio pisalo bi 7 clanaka o tome... uzas

DU
Deleted user
21:39 06.04.2016.

Da bio je odličan .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije