Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predrag Jurić:

Naravno da Modrić nedostaje, Ronaldo i Ancelotti su kukali kada se ozlijedio

Gareth Bale i Luka Modrić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/2
09.02.2015.
u 20:08

- Takve oscilacije su normalne. Naravno, čak i kod najvećih svjetskih momčadi kakva je Real - kaže Jurić.

Bilo je u zadnjih desetak godina teških i neugodnih poraza madridskog Reala, no rijetko koji je bio tako kataklizmički interpretiran kao ovaj zadnji od Atletica (0:4). Čak ni onaj iz studenoga 2010. kada je u El Clasicu primio pet komada. Od tada je Real u Primeri odigrao 161 utakmicu i nijednom nije izgubio s četiri pogotka razlike. Poniženje kakvo se rijetko viđa, zajednički je nazivnik kojim možemo opisati ocjene nogometnog svijeta nakon velikog madridskog derbija.

Doduše, Real je bio bez ozlijeđenih Sergija Ramosa, Luke Modrića, Jamesa Rodrigueza i suspendiranoga Marcela.

Previše ozljeda

A kada se uza sve to poklopi i da Ronaldo igra možda i najlošije otkako je u seniorskom nogometu, ishod nije ni mogao biti bolji.

Cristiano je s Realovim zvijezdama organizirao proslavu u četvrtak navršenog 30. rođendana. Već je bio ukalkulirao trijumf nad Atleticom. Šampanjac je bio na hlađenju, a onda je slavlje mislio otkazati. Na kraju je ipak pozvao 150 gostiju, neke svoje suigrače, ali ne sve. Među odabranima bio je i naš nogometaš Luka Modrić, koji toliko nedostaje kraljevskom klubu. Trener Reala Carlo Ancelotti izvedbu svojih zvijezda ocijenio je mizernom. Cristiano je bio daleko najslabiji na terenu. Tko bi rekao da je to isti Ronaldo koji je prije samo mjesec dana dobio nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša.

Igrajući za Burgos od 1989. do 1992. godine Predrag Jurić zabijao je i velikom Realu. Vuk iz Čitluka ne misli da Realu slijedi bilo kakva rezultatska kataklizma.

- Takve oscilacije su normalne. Naravno, čak i kod najvećih svjetskih momčadi kakva je Real. Mučili su se oni i u prošlom kolu sa Sevillom, nisu lako došli do pobjede. Većina španjolskih momčadi ima problema nakon stanke. No, ne treba zanemariti činjenicu i da im je puno igrača ozlijeđeno. Takvi su porazi, naravno, omiljena tema jer je ipak riječ o velikom Realu - kazao je Jurić i nastavio:

- Očito je i da Ronaldo nije u najboljoj formi. No, ne čudi me Atleticova pobjeda. Čak i u porazu od Barcelone pokazao je da je odlična momčad. Odlučujuće su bile nijanse. Neće se ni ove godine Real i Barcelona lako odvojiti na vrhu od Atletica, bez obzira na to što imaju skuplje igrače. Sretan sam zbog našeg Marija Mandžukića koji je i u igri protiv Reala pokazao da je svjetska klasa. Za moj dojam čak nije ni presudna činjenica što je zabio u derbiju. On u svakoj utakmici pokazuje da je ravnopravan tim svjetskim zvijezdama.

Mi u Hrvatskoj volimo se baviti analizama koliko u ovoj formaciji i stanju momčadi Realu nedostaje Luka Modrić.

- Ja bih rekao da mi Hrvati stalno volimo relativizirati nečiji značaj, uspjeh ili veličinu. Naravno da im Luka nedostaje. Pa, vidite kako su nakon njegove ozljede kukali i Ronaldo i Ancelotti. Uskoro bi se Modrić trebao vratiti u udarnu postavu. Njegova prisutnost u momčadi garantira sigurnost. Bitno je to drugačija momčad s Lukom ili bez njega. Nije isto kada igraju Marcelo ili Coentrao, Modrić ili Khedira... No, ovaj poraz neće uzdrmati Real koji će ubrzo opet krenuti u svom stilu. Njima bih dao najviše šanse za naslov prvaka - zaključio je Jurić.

Slavlje nakon 16 godina

Zadnji put Atletico je s 4:0 svladao Real davne 1987. godine. Zanimljivo je da Atletico nije izgubio u zadnjih šest utakmica od Reala. Zadnji put uspjelo mu je to u razdoblju od 1969. do 1971. godine kada je dvaput pobijedio i četiri puta remizirao. No, prva je to Atleticova domaća prvenstvena pobjeda nad Realom još od 1999. godine. Nikada otkako je na klupi madridskog Reala, Carlo Ancelotti nije dobio takvu porciju. Uostalom, priznao je to i sam:

- Moja momčad igrala je najlošije otkako sam ja njezin trener. Svi su igrači podbacili.

>> Pogledajte kako je sakupljač lopti ponizio i naljutio Cristiana Ronalda!

>> Realu treba Luka! Bez njega zabija pola gola manje po utakmici

Komentara 5

DU
Deleted user
08:10 10.02.2015.

0:4 !? Po osnovi redoslijeda u rečenici ? Što bi ipak značilo da su igrali na Bernabéu a nisu ? Dalje neću ni čitati.

Avatar Balkanski nevini vitez
Balkanski nevini vitez
08:17 10.02.2015.

Zanimljivo da se ljudi na balkanu toliko bave sa nogometom dok u SAD ima Svjetsko prvenstvo u skijanju u kome je Hrvatska nekada tako uživala i sada može uživati uz novu zlatnu medalju (Jao bogeca zajedno su več 3) čuda na skijanju lijepe Tine Maze..

BU
Bubalamala
08:40 10.02.2015.

Pratim nogomet i najveće mi je uživanje u igrama Reala ali samo kad igra Luka jer on je dominantan igrač na terenu i znao sam da bez Luke taj atomski napad neće biti isti kao sa Lukom. Koliko je Ronaldo zabijao na Lukine lopte gdje je samo istrčao ili samo jednim dodirom lopte zabijao toga sad nema pa se to osjeti u igri Reala .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije