Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER BARCELONE

Luis Enrique – novi zahtjevi i za Halilovića

Luis Enrique
Foto: Jose Antonio Sanz/UESyndication/PIXSELL
19.05.2014.
u 14:34

– Hvala Tati. Do pet minuta prije kraja utakmice bili smo u igri za osvajanje Kupa, do posljednjih sekundi i za naslov prvaka – kazao je direktor Zubizarreta na oproštajki od Argentinca.

Tako to obično završi kada miševi kolo vode, kada se Messiju toliko podilazi da ima tu povlasticu da sam izabere trenera. Tako je Messi, nakon odlaska Tita Vilanove, poručio kako bi “jako volio raditi s Tatom Martinom” i nije dugo trebalo da se Tata i ukaže na Nou Campu.

Istina, sada je na površinu isplivala priča kako je Barca prvo željela Luisa Enriquea, ali kako je on u tom času već imao potpisan ugovor s Celtom, morali su aktivirati plan B i posegnuti za trenerom koji nikada nije radio u europskom klubu.

Dali su mu dvogodišnji ugovor i plaću od 5,4 milijuna eura godišnje (usporedbe radi, Ancelotti u Realu ima 7,5 milijuna eura) te mu nametnuli klauzulu po kojoj mu me moraju isplatiti cijeli ugovor ako mu ranije daju otkaz.

Pomirljivo i gospodski

Tako su se sada i razišli, pomirljivo i gospodski, malo je nedostajalo da mu i zaplješću nakon nezapamćene Barcine nemoći protiv Atletica u utakmici sezone.

– Hvala Tati. Do pet minuta prije kraja utakmice bili smo u igri za osvajanje Kupa, do posljednjih sekundi i za naslov prvaka – kazao je direktor Zubizarreta na oproštajki od Argentinca.

Sjajan doseg, za antologiju. Svuda je Tata bio blizu, a sve je “popušio”. Unatoč tome što je imao bolju statistiku od dvojca Vilanova/Roura u prošloj, šampionskoj sezoni: 40 pobjeda u 59 utakmica (67,80 posto).

Dobra vijest za Messija je da rastanak s voljenim Tatom ipak nije zauvijek. Naime, špekulira se kako će Martino biti nasljednik Sabelle na klupi argentinske reprezentacije nakon SP-a.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu najavio je kako ovo ljeto donosi velike promjene u klubu.

– Neki igrači otići će iz kluba, ali naš stil igre neće se mijenjati. Nastavljamo dalje, ali s velikim promjenama. Već tjednima pripremamo novi projekt. Imamo mnogo velikih stvari koje ćemo objaviti u sljedećih nekoliko tjedana – rekao je Bartomeu i pritom naglasio:

Cilj nije ostvaren

– Atletico je zaslužio titulu. Mi gradimo momčad da osvaja sve ili da bar dolazi do finala. Imali smo priliku doći do dva trofeja, ali nismo uspjeli. Nismo postigli nijedan naš cilj – dodao je Bartomeu.

Novi šef Luis Enrique (44) legenda je Barcelone, ali još uvijek bez ijednoga trenerskoga trofeja. Osim ako trofejem ne smatra nedavnu pobjedu Celte nad Realom i izbacivanje kraljeva iz utrke za naslov prvaka. To su mu u Barci sigurno honorirali...

Luis Enrique bit će, posredno, i novi šef Alenu Haliloviću, pojačanju u B momčadi. Tu momčad i dalje će voditi nekadašnji Enriqueov suigrač Eusebio.

>> Barcelona potvrdila: Messi potpisuje novi ugovor, zarađivat će 20 milijuna eura

Komentara 3

DA
Dankoo
15:34 19.05.2014.

Hvala Tata! ...Martino

HA
hajduk1966
16:33 19.05.2014.

Enrique ce zavrsiti kao u Romi, a Halilovic nikada nece biti klasa

MA
matan91
15:31 19.05.2014.

Halilović promijenao čarape, Halilović pije kavu na Rambli, Halilović se nasmiješio...pa ko je taj lik ..dajte nas poštedite sranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije