Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKO PROĐU FOLU...

Dinamo izvukao najtežeg mogućeg protivnika u trećem pretkolu!

Dinamo
Foto: Robert Anic/PIXSELL
17.07.2015.
u 12:32

S koeficijentom 24.700 Dinamo se našao među nositeljima i izvukao najtežeg mogućeg protivnika - norveški Molde

Dinamo još nije prošao za njih neočekivano neugodnu Folu Esch iz Luksemburga, ali saznao je nakon ždrijeba u Nyonu tko bi im mogao biti sljedeći protivnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka. A to je norveški Molde! Oni su već u prvom susretu drugog pretkola riješili pitanje prolaska, na svom su travnjaku pobijedili armenski Pjunik 5:0.

Najteži mogući ždrijeb, uistinu hrvatski prvak nije imao previše sreće, ali ako žele do Lige prvaka moraju pobijediti momčad svog ranga i može ih radovati što im protivnik trenutno ne igra baš u najboljoj mogućoj formi - tek su šesti u prvenstvu i zaostaju 11 bodova za Rosenborgom.

No treba paziti, prošle sezone je modre u pokušaju ulaska u elitno natjecanje kao prepreka u trećem pretkolu stao jedan skandinavski klub - Aalborg. Danci nisu bili u formi, tad su se nalazili na petom mjestu prvenstvene ljestvice, izgubili su od hrvatskog prvaka kod kuće 0:1 i svejedno pobijedili 2:0 te prošli dalje.

Iskoristili su "dječje bolesti" Dinama, koji u kup sustavu natjecanja ne djeluje dobro, muče se s momčadima koje se dobro brane i prijete iz kontri. Pokazalo se to kobnim mnogo puta, ali iskustvo bi napokon trebalo presuditi u korist Zagrepčana. Neovisno o svim problemima s braćom Mamić, pritvorom, sukobima s navijačima i raznim drugim detaljima koji narušavaju atmosferu, Dinamo je svakako favorit u ovom susretu.

>> Neću komentirati ždrijeb dok ne obavimo posao i prođemo Folu

Trener Ståle Solbakken uistinu jest napravio od Moldea respektabilnu momčad jer nije ni imao težak posao za to kad mu ju je ostavio talentirani Ole Gunnar Solskjær, koji je na njoj radio pune tri godine prije odlaska. Na temeljima njegova rada osvojili su u prošloj sezoni dvostruku krunu, iza njih su u prvenstvu bili velikan Rosenborg i Odd. Bila je to za Molde tek treća titula u 76 godina dugoj povijesti Norveške prve lige. Ali činjenica da njihovo prvenstvo završava u studenom i počinje u travnju mnogo oduzima momčadima sa sjevera Europe. Zato Molde otprije osam mjeseci i danas nije baš isti.

U dosadašnjih 16 kola imaju svega sedam pobjeda i 25 bodova. Remizirali su četiri puta i izgubili pet, ali jako su efikasni. Zabili su 35 i primili 22 pogotka, a samo Rosenborg sa 43-15 ima bolju gol razliku.

Najopasniji igrač im je Ola Kamara, zabio je dosad devet golova i želi se dokazati jer na posudbi je iz bečke Austrije, koja je također bila kobna za Dinamo. Gol manje od njega ima još jedan norveški napadač - Mohamed Elyounoussi. Tommy Høiland je pak na dva manje. No kad se sve zbroji, napadački trojac u prvenstvu je zabio 24 od 35 golova!

Prije svega, prvo treba proći Folu Esch 22. srpnja.

Foto: UEFA/Screenshot

>> Amateri iz Luksemburga s igračem manje šokirali Dinamo!

>> Hajduk na Norvežane, Lokosi na Slovake, a Rijeka se 'tuče po glavi'

Komentara 48

Avatar germanikus
germanikus
09:11 17.07.2015.

EUJanez...oooodličan komentar i posve u skladu s inteligencijom Slovenca!Mora da ti je IQ blizu 50!

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
14:18 17.07.2015.

Dinamo je nogometna institucija za sve njih, ali kad igračima nisu čiste u glavi i kad je na klupi Krznar koji ne zna posložiti momčad onda to ovako na kraju izgleda. Igrači su podcijenili Folu, mislili su da će se protivnik pobijediti sam od sebe. Obrana je strašno loša, a napad je spor, Soudani više razmišlja o transferu nego o tome da nešto prezentira na terenu, Pjaca ide sam u njih 5, Henriquez ne može doći do prave lopte...!

SP
Spezispezi
12:43 17.07.2015.

Da Dinamo izgubi u trećem pretkolu opet su bolji trag ostavili od Jovanovićeve Rijeke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije