Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predjesnik Hajdukove Uprave

Kos: Frustracije zbog nepravilnosti u nogometu ne smiju postati opravdanje za nasilje!

Ivan Kos
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
13.03.2017.
u 17:03

Za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi

Huliganski ispadi i brojni verbalni incidenti bacili su sjenu na Jadranski derbi Hajduka i Rijeke (1:1). Ivan Kos, predsjednik Uprave Hajduka, obratio se javnosti nakon događanja na utakmici u Poljudu. Evo njegovog pisma:

"Hajduk je narodni klub, a kao takav pozvani smo, više nego uprave ijednog drugog sportskog kolektiva, voditi ga na temeljima ispravnosti, poštenja, profesionalnosti i demokracije. Stoga moramo poslati jasnu poruku da se protivimo svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega, totalitarističkim i šovinističkim uzvicima, prekidanju utakmica i ugrožavanju sigurnosti bacanjem bengalki ili ulaskom na teren, a svemu tome smo svjedočili na subotnjem Jadranskom derbiju.

Za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi.

I kao što smo dosljedni u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i u borbi u kojoj je Hajduk sa svojim navijačima jako često sam, iako su promjene koje tražimo na korist svih, tako sada nećemo zatvarati oči i uši pred činjenicom da su se na Poljudu dogodile stvari za osudu. Bilo kakvo iskazivanje mržnje ili nesnošljivosti prema različitosti je potpuno neprihvatljivo i izravni je napad na naš Klub. Svaka ugroza sigurnosti na stadionu, prema bilo kome: gledateljima, gostujućim igračima i delegacijama, sucima ili djelatnicima drugih službi, protivna je Hajdukovim interesima. Frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje!

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Borba za čisti nogomet traje predugo i iako nekada izgleda kao da se apelima, prosvjedima pa čak i zakonskim rješenjima ništa ne mijenja, nećemo odustati od borbe isključivo zakonom dopuštenim sredstvima i na to pozivamo sve koji nogometu žele dobro. Cesta kojom idemo je duga, ali je jedina ispravna i jedina koja vodi do cilja. Biti ispravan pod bilo koju cijenu je naš jedini put. I zbog toga Hajduk živi vječno."

Komentara 10

DU
Deleted user
18:39 13.03.2017.

Rezultatski pad ekipe , veliki bodovni minus i sve manja mogućnost da konkuriraju Dinamu i Rijeci pojačava agresivnost na tribinama . Opravdanja slušamo i od čelnika kluba i od navijača...naravno "kriv je HNS a oni se bore protiv nepravilnosti" !?

DU
Deleted user
18:10 13.03.2017.

Najlakše je naći krivce izvana zato jer Hajduk tone već duže vrijeme . Borba za titulu je davna prošlost , prvo su se s Dinamom borili za prvo mjesto , pa su se s Rijekom borili za drugo mjesto i sad su došli da se s Osijekom bore za treće mjesto . Dakle padaju polako ali sigurno i sad su im svi krivi . Gdje su im njihovi mladi igrači kojima su se dičili , nema ih nigdje a pali su na to da dovode polovne strance i mlade igrače koji ne uspiju u Dinamu . Klub im je preuzela ulica i sumnjivi tipovi koji se zovu "manageri" a divljaštvo na tribinama je već zabrinjavajuće ali što drugo očekivati kad u svečanoj loži malo malo pa neko od gostiju dobije po glavi .Jad , bijeda i nemoć a onda svi drugi krivi .

GU
General_U
17:14 13.03.2017.

sje... li ste hajduk,a onda ste krivca tražili negdje drugo, a u međuvremenu vas rijeka redovito dobija borba za treće misto s lokomotivom splitom i osijekom. ovo što sad govoriš trebao li su govoriti oni koji su bili prije tebe u hajduku i hajduk bi bio konkurencija dinamu i rijeci bio bi puno uspješniji na terenu bi li to donijelo koju titulu ili kup ne znam ali sigurno bi se na poljudu igrao bolji nogomet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije