Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER RIJEKE

Kek: Dugopolje neću pamtiti po nogometu. Letjeli su stolci, kovanice, čikovi...

Hajduk - Rijeka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
07.10.2014.
u 09:06

- Pogriješio je onaj tko je odlučio da igramo u Dugopolju, gdje je, pokazalo se na kraju, bilo preopasno igrati. Od prve minute utakmice vidjelo se da bi moglo biti incidenata - rekao je Kek.

Trener Rijeke Matjaž Kek u nedjelju je u Dugopolju doživio da navijači pljuju na njega i bacaju stolce...

Gospodine Kek, kako ste vi doživjeli navijačku sramotu u Dugopolju?

- Doslovno sam ispljuvan, ne znam što bih rekao. Valjda sam i to morao doživjeti u karijeri. Ne služi to na čast tim ljudima! Takvu mržnju nikada nisam osjetio. Letjeli su stolci, kovanice, čikovi. Nažalost, tu utakmicu svoje Rijeke protiv Hajduka uopće neću pamtiti po nogometu!

Jeste li se bojali?

- A što sam mogao učiniti!? Da se sakrijem i pustim igrače da sami ratuju!? Ne bih se sakrio ni za što, nema šanse! Treba biti objektivan i reći da su igrači na terenu bili korektni i tako spriječili još veće nerede. Teško je bilo igrati u takvim uvjetima. Kada smo počeli igrati, na onako malom igralištu gledatelji su tri-četiri puta prekidali ritam. Želio bih da je toga sve manje, ne znam kamo vodi ta mržnja. Pa Hajduk i Rijeka su dva hrvatska kluba, neka budu rivali, ne neprijatelji.

Tko je najveći krivac za incident koji se dogodio?

- Pogriješio je onaj tko je odlučio da igramo u Dugopolju, gdje je, pokazalo se na kraju, bilo preopasno igrati. Od prve minute utakmice vidjelo se da bi moglo biti incidenata.

>> Proširilo se svijetom – djevojčica zdušno navija za Rijeku!

Komentara 26

DU
Deleted user
09:46 07.10.2014.

Ma kakav temperament, DIVLJAŠTVO I PRIMITIVIZAM. Neka temperamentno uče i rade a ne razbijaju. Neka sada temperamentno poprave što su polomili i uništili.

LI
Lisabon
11:35 07.10.2014.

Ma tu ima vise faktora koji su utjecali na tu situaciju,ali mi pred nekima zatvaramo oci ili ih opravdavamo jer su u funkciji neke interesne grupe.Kao prvo stadion u Dugopolju ima UEFA licencu.Dakle sve potrebno za odigravanje evropskih utakmica.Kao drugo ,taj su stadion naveli u Hajduku (kod licenciranja)kao zamjenski jer za Poljud nisu dobili licencu (prije samog licenciranja).Kao trece ,a cega u normalnim regularnim ligama u Evropi nema,je da Hajduk u pol prvenstva jednostrano mijenja travnjak cime je dovedena u pitanje regularnost prvenstva.I tu je odgovoran HNS koji treba na takav potez reagirati.Kao cetvrto,ponasanje dijela navijaca (ovog puta Torcide i Armade) je bilo sukladno ponasanju dijela BBB (divljanje,bacanje dimnih bombi,bengalki,trganje stolica,vrijedjanje itd)) koje novinari i ostali mediji podrzavaju ,objavljuju njihova priopcenja,cude se policijskim zabranama,dugotrajnim pregledima na ulazu u Maksimir,a sve s ciljem da se ocrni Zdravko Mamic,odnosno da se isti makne .U Maksimiru je stvarno sramotno malo gledalaca za jedan grad kao Zagreb,ali je uzitak gledanja utakmice bez vrijedjanja i divljanja hvalevrijedan.I postavlja se stalno pitanje koji je razlog malom broju gledatelja?Evo vam odgovor,bijeg od huliganizma.I sad je kao svima strasno cudno ovo iz Dugopolja i svi se pitaju gdije je bila policija i osiguranje.A policiju,osiguranje ,pregled na ulasku na stadion u Zagrebu,napadate kao policijske metode prisile Z.Mamica .Stvarno postoje dvostruka mjerila.Kad se divljalo u RIjeci na Rijeka -Hajduk ,onda ste isto dva dana pisali o huliganima,ali se to brzo zaboravilo i ostao je Dinamo,koji zelite srusiti podrzavajuci sve moguce metode (vrijedjanje,kazne UEFE,bengalke,saopcenja,prijave kojekakvim institucijama itd).Meni je bilo stvarno zalosno gledati utakmicu u Dugopolju,ali ona bi ipak trebala otvoriti nekima oci.Na kraju krajeva u nogometu normalni ljudi zele uzivati.

AU
aussieboy
11:40 07.10.2014.

Dalmata, pod jedan navijaci Rijeke NISU ZAPOCELI dogadjanja u Rijeci, nego ti tvoji koje branis i ponosis se s tim sto su ucinili Poznata vasa Hajducka termonologija, svi su drugi krivi i svi nas kradu, mi smo nevini, samo see borimo protiv nepravde, sila zla, vanjski i unutrasnji neprijatelja, okupatora itd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije