Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča iz Maxa

Kapetan Nikola Moro: Navijač Hajduka, a svim srcem igra za Dinamo

28.10.2014., Zagreb - Mladi igrac GNK Dinamo Nikola Moro.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
30.10.2015.
u 13:55

– Nikola je vezni igrač koji je vrlo ozbiljna nogometna priča, ne samo zbog svega nogometnog znanja već zato što je posebna osoba. Divno je odgojen dečko, izuzetno odgovoran, ne samo u nogometnom smislu i na terenu, kazao je izbornik Bašić, a prenosi sportski tjednik Max!

S većinom igrača koji su prešli iz Hajduka u Dinamo, o tom je prijelazu dosta teško razgovarati, nisu baš voljni otvarati tu temu. Doduše, iskren je uvijek bio Joško Jeličić, pa i nedavno Franko Andrijašević, ali nitko kao Nikola Moro (17) nije izrekao rečenicu:

– Navijač sam Hajduka!

A Nikola Moro je dečko rođen u Splitu, iz Solina je i ne krije da je navijač Hajduka. Već to dovoljno govori o njegovu karakteru, a riječ hvale o Nikoli imao je i Jozo Bandić koji ga je trenirao u Dinamu i dao mu kapetansku traku. Da, navijač Hajduka nosi kapetansku traku i to s ponosom, i uvijek se svim srcem borio za Dinamo.

Dečko koji ima gard

– To govori o njegovu karakteru, tu vidiš njegov iskren, ali i čvrst stav, moraš biti neviđeno pošten da tako nešto kažeš. No, on ima taj "gard". I kad je takav, onda ga i svi drugi igrači poštuju, prate ga. Nije slučajno kapetan, dao sam mu kapetansku traku kad sam vidio kakav ima pristup, kako se ponaša i rekao sam mu – ti si mi trener na terenu! – kazao je Bandić.

Njegovo nogometno znanje veliko je. Prve nogometne korake napravio je u svom Solinu u kojem je počeo igrati sa šest godina. Iako u susjedstvu, nikad nije postao igrač Hajduka iako je bio s bijelima na nekoliko turnira. Valjda ga nisu prepoznali u tako ranim godinama, kao ni Luku Modrića, Zvonimira Bobana... Ili su sporni bili uvjeti pa je s jedanaest godina preselio u Zagreb, stigao u Dinamo. Na treninge putuje sa, stadionu, obližnjih Ravnica.

– Nikola je vezni igrač koji je vrlo ozbiljna nogometna priča, ne samo zbog svega nogometnog znanja već zato što je posebna osoba. Divno je odgojen dečko, izuzetno odgovoran, ne samo u nogometnom smislu i na terenu. Kad god smo išli na put na njega sam se mogao osloniti, on razmišlja i razgovara i radi sve kao da mu je 25, a ne 17 godina – kaže Bandić.

Nikola je i u Čileu oduševio svjetsku javnost. Nakon što je sjajnim lažnjacima, pa asistencijama omogućio rušenje vrlo jake Nigerije, svjetska nogometna organizacija Fifa, zapitala se:

– Je li ovo Modrić ili Moro?

Proglasili su ga nasljednikom Luke Modrića, igračem koji će voditi igru bez imalo kompleksa, ali i voditi momčad.

– Nikola ima sjajnu nogometnu budućnost, dečko "vidi" nogomet, ima viziju, hrabar je, nikad se neće uplašiti borbe jedan na jedan ili pucati po golu, ne boji se prilike za gol, zna i često zabija – dometnuo je Bandić.

Oduševio izbornika

I današnji izbornik reprezentacije do 17 godina Dario Bašić za svog kapetana ima samo riječi hvale.

– Dečko brine doista o svemu. Čak sam mu znao reći da se ne bavi nekim stvarima, da se ne opterećuje i ne zamara, da misli samo o nogometu. No, on je drukčiji, želi da sve bude u redu, riješit će sve moguće probleme u svlačionici – hvalio je Bašić mladog Nikolu koji je takav bio i ostao.

>>Cijeli tekst o Nikoli Moru pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max, koji na izlazi u subotu 31. listopada!

>>10 zanimljivosti o mladim vatrenima: Da, ostvarili su povijesni uspjeh! I mogu brzo otići iz HNL-a...

>>'Ovo nam je najbolja utakmica u životu, zašto ne bismo otišli do kraja?'

Foto: Max

Komentara 54

EN
enresu
15:21 30.10.2015.

Dinamo U-17 će imati teški zadatak da pobijedi Mali U-23.

Avatar LukaviHercegovac
LukaviHercegovac
16:33 30.10.2015.

Cim netko napiše istinu o Mamiću - slijedi cenzura! Ipak mafia plaća za to

PA
pajokola1
16:37 30.10.2015.

čestitke za sve,samo mi nije jasno kako neki novinari već sad u prvi plan ističu da je iz ustaške obitelji jer mu otac pozdravlja sa :" za dom spremni",ja kao Hrvat i branitelj ne mogu da se načudim i pomirimim da je taj pozdrav ustaški ,jer ustaše me ne zanimaju ,nisu imali ispravnu politiku,ali opet neću da ih sve osuđujem jer mislim da je i među ustašama bilo poštenih ljudi domoljuba ,kao što ni partizani samo zato što su antifašisti nisu svi redom cvijeće i počinili su zločine možda i veće od ustaša,a zlo se zlim ne liječi, i "kuna" kao valuta je bila u upotrebi u Ndh, kao i šahovnica i raspelo isvašta još nešta,pa šta sad da radimo ,pa i križari su pod križem ratovali ,pa jel križ zbog toga zabranjen,i ako ćemo pravo ustaški pozdrav je glasio : "za poglavnika i dom " a druga strana je odgovarala : "spremni"...ebale vas više ustaše i partizani,ova Hrvatska se ostamostalila na krvi branitelja 91, tad je rame uz rame bilo dijete i ustaše i partizana pa i srba ,i ova Hrvatska je država i domovina svih nas koji smo se borili za nju 91 ,i nitko na nju ne može polagati veća prava od njih...zato kažem : za dom spremni,zbog svih onih koji vole ovu Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije