Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk u Kijevu

Kalinić: Hajduk mi je dao sve, neću slaviti ako zabijem gol

Dnipro's Nikola Kalinic (centre) battles for the ball with Fulham's Danny Murphy (left) and Brede Hangeland (right)  Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
19.08.2014.
u 12:42

– Nije lako igrati protiv svoga bivšeg kluba! U Hajduku sam bio od desete godine, praktički mi je sve dao. Međutim, ždrijeb nas je sastavio i sada nema povratka

Optimizam u Hajduku buja što se više približava prvi dvoboj s Dniprom za ulazak u Europsku ligu. Vijesti iz Ukrajine, iz Hajdukova kuta, sve su bolje i bolje. Najprije je Uefa zabranila da se utakmica igra u Dnipropetrovsku, pa se ozlijedio ponajbolji igrač Dnipra, Brazilac Matheus, a potvrđeno je da u dvobojima protiv Hajduka neće biti ni Konopljanke, koji mora na operaciju.

– Njih dvojica najbolji su igrači. Ali, za mene je najveća opasnost Nikola Kalinić. On je najbolji napadač s kojim sam igrao u Hajduku. Kada sam ulazio u momčad, on je bio pravi vođa. Kad stane na loptu, teško mu je netko može oduzeti – iskreno kaže kapetan Hajduka Mario Maloča.

Hajduk mi je dao sve

Svjestan je da će pred njim i njegovim suigračem Goranom Milovićem, uz Lovru Kalinića na vratima, biti najveća odgovornost. To je trojac, koji će imati najviše posla, toga su svi svjesni.

– Kalinić je vrhunski napadač. Pa otišao je u Premiership! Jak je na lopti, od njega prijeti stalna opasnost – kaže Milović.

A što na sve to kaže Kalinić? Tamo u Dnipropetrovsku gledali su snimke Hajdukovih utakmica, prežaljeni su Matheus i Konopljanka...

– Za svaku momčad izostanak takve dvojice bio bi hendikep – rekao je Kalinić.

Neće mu biti lako. Ni njemu, ni Ivanu Striniću i Mladenu Bartuloviću. Trojac bivših hajdukovaca ima zadatak zaustaviti svoju bivšu momčad u ostvarenju snova.

– Nije lako igrati protiv svoga bivšeg kluba! U Hajduku sam bio od desete godine, praktički mi je sve dao. Međutim, ždrijeb nas je sastavio i sada nema povratka – kaže Kalinić.

Kod njega nema dvojbi, profesionalac je i sve će učiniti za pobjedu svoje momčadi. A postigne li gol...

Neću ga slaviti, nema šansi – kazao je Kalinić.

Solinski derbi

I Dnipro će biti gost u Kijevu, u glavni grad Ukrajine doći će nekoliko sati prije Hajduka.

– Ne znam hoćemo li se vidjeti do utakmice, mi smo u posebnom režimu – rekao je Kalinić.

Uh, kakav će to biti mali solinski derbi. Kalinić protiv Kalinića, Nikola i Lovre iz maloga su grada koji je praktički dio Splita, ali tamošnji stanovnici uvijek će biti Solinjani.

>>Hajdukovci odletjeli u Ukrajinu: Puni smo samopouzdanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije