Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav Jurčić:

'Dinamo nije konkurentan u 
Ligi prvaka, ali danas ima šansu!'

11.12.2014., Zagreb - Europska nogometna liga, skupina D, GNK Dinamo - FC Celtic. Marko Pjaca.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
16.09.2015.
u 13:25

- Ne treba očekivati bodove, već samo da se dečki potroše, no ja im čestitam već na samom ulasku u ovo natjecanje, to je sjajno, veli Kruno.

Dugo je Kruno Jurčić bio bez trenerskog posla nakon što je morao otići iz Dinama, nakon svih gorkih tableta u nogometu, sad je trener Maribora i doživljava ono čega kod nas nema. U Hrvatskoj su stadioni prazni, dvorane su poluprazne i kad igra hrvatska košarkaška reprezentacija, za rukomet u Ligi prvaka dijele se ulaznice, Dinamo za Arsenal teško može napuniti stadion. A u Mariboru su Jurčića u noći nakon gostujuće pobjede 4:1 nad Goricom dočekali navijači s bakljama i slavlje.

– Doživio sam sve ono što sam propustio u Dinamu, ali ovdje su ljudi privrženi klubu. Pa otvorili su novi, veći fan shop, a naša reprezentacija ga nema – veselo je kazao Jurčić nakon pobjede nad Goricom koja je imala sedam pobjeda u nizu.

No nas je više zanimao Dinamo, Jurčić je iskusio pripremu plavih kad je u Maksimir na otvaranje Lige prvaka dolazio Real. I plavi su tu utakmicu odigrali odlično, izgubili su samo 0:1. Kako ste ih pripremili?

Anegdota s Realom

– Prvo, svaka čast svima u Dinamu na ulasku u Ligu prvaka, od igrača, stručnog stožera do vodstva kluba. Veliki je to uspjeh i u tome treba uživati. No sad ću reći i nešto što se možda ljudima neće svidjeti – Dinamo nikad nije bio, nije ni sada i nikad neće biti konkurentan u LP-u. Od plavih danas treba samo očekivati da se potroše, da daju sve što mogu i to je sve što od njih treba tražiti, ne treba u Ligi prvaka očekivati nekakve bodove – spušta nerealne ambicije Jurčić, iako je ponudio i malo optimizma:

– Te prve utakmice u ovom natjecanju, to je jedino vrijeme kad naši klubovi mogu nešto više napraviti, vrhunske momčadi tek dižu formu, Dinamo je ima još iz kvalifikacija, ali dalje će biti sve teže. Priprema za prvu utakmicu je najlakša, ne treba motivirati igrače, publika je motivirana, stvori se dobra atmosfera. A stožer je snimio suparnika, reći će igračima neke 'finese' i ovo je utakmica u kojoj Dinamo može nešto pokušati.

Jednom nam je Jurčić ispričao anegdotu, pred utakmicu s Realom na Bernabeuu pitao je svoje igrače – tko je igrao ovdje? Samo su Tonel i Cufre digli ruke.

– I znate kako su prošli sa Sportingom i Romom, dobili su po pet-šest komada. Što smo mi onda mogli očekivati, a želio sam staviti iskusnije?

Samo jedna mana

Ovih dana je Damir Krznar, nekoć vaš, a sad pomoćnik Zorana Mamića, rekao kako su igračima dugo govorili o dobrim stranama Arsenala. A kad su došli do mana, našli su samo jednu.

– Ha-ha, a to su te velike momčadi i zato nemojmo puno očekivati. Kod nas su očekivanja prevelika, o veličini Dinama govori se kroz falsificiranu povijest. Dinamo nije ništa osvojio od 1967., nakon toga nije postajao sve do 1997./98. Ne znam zašto se čudimo što Dinamo ima tako malo bodova u Ligi prvaka, užasnu gol-razliku. No to je realnost. I teško je Dinamu u takvom natjecanju, plavi slažu momčad od atraktivnih igrača, onih koji će biti zanimljivi i tržištu, a ne od radnih igrača. I zato je Maribor osvajao više bodova u Europi, jer ima radne igrače. No Maribor ne može prodati igrača za deset milijuna eura – kazao je Jurčić.

Da, plavi bi u momčadi, da bi bili konkurentni u Europi, morali imati sedam-osam igrača koji mogu trčati 30 km/h. Primjerice, u Ligi prvaka 2011. ili 2012. imao je samo dvojicu, koliko smo tada doznali iz službenih mjerenja. Ne znamo kakvi su danas, rezultate posljednjih mjerenja plavih nismo uspjeli doznati. No vidjet ćemo ih danas na terenu protiv Sancheza, Cazorle, Walcotta, Ramseya... Zar to nije dovoljna pozivnica za dolazak u Maksimir?

>>Dinamo dominira hrvatskim nogometom, moramo igrati najbolje što možemo i bez kalkulacija

>>Dinamo ima drugu najmlađu momčad u Ligi prvaka!

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
18:18 16.09.2015.

Kljuno ti si svoje trenersko umijeće pokazao u LP-a . Bolje da šutiš!

SA
Sale7
14:04 16.09.2015.

šanse spušit svjetski

RE
reza
17:21 16.09.2015.

Ma ko je ovoga slona jurcica pitao za misljenje. Njegovo poimanje nogometa je kukavicko. Dinamo ima odlicne igrace samo trebaju imati dovoljno vjere u sebe sto je odgovornost trenera da ih psihicki konstano dize a ne ko ti Jurcicu kukavico.Hvalis se porazom od Real Madrida 0:1 kao da je to uspjeh.I neka te je Mamic izbacio iz autobusa ko pravu pi....u jer to i jesi. Kakav trener ce igracima govoriti da ja minimalni poraz OK ili jos gore uspjeh? Slone neuki zato i jesi u dezeli. Ajmoooo Dinamo hrabro po pobjedu a ako I samo ako Arsenal odigra bolje neka pobijedi.Lopta je okrugla i sve se prica i dokazuje samo na jednom mjestu na TERENU.. A volio bih vidjeti kad Dinamo isprasi Arsenal sta ces onda reci Jurcicu KUKAVICO JEDNA. I to je to druge istine nema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije