Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleski Superkup

Ivanović navijačima: Ne vrijeđajte mi prijatelja Petra Čecha

Football - Arsenal v VfL Wolfsburg - Emirates Cup - Pre Season Friendly Tournament - Emirates Stadium - 26/7/15 Arsenal's Petr Cech Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Reuters/PIXSELL
02.08.2015.
u 15:50

Čech je u Chelseaju proveo 11 sezona i osvojio čak 15 trofeja. Danas će biti na drugoj strani, u dresu Arsenala.

Osim već tradicionalne nesnošljivosti između Arsenea Wengera i Josea Mourinha, u današnjem srazu Arsenala i Chelseaja u engleskom Superkupu ili Community Shieldu (16 sati, Sportklub 1) u fokusu će biti i vratar topnika, 33-godišnji Petr Čech.

Čehu će se zacakliti oči kada se na Wembleyu bude pozdravljao s dojučerašnjim suigračima iz Chelseaja, kluba u kojemu je proveo 11 godina i osvojio čak 15 trofeja! Mourinho ga je iz Rennesa doveo 2004. godine, a isti trener odrekao ga se deset godina kasnije.

U protekloj sezoni veliki je Čeh bio pričuva Belgijcu Courtoisu, a onda shvatio da je u najboljim godinama i da je vrijeme za novi početak. I iz sjevernog preselio se u južni London u transferu od čak 14 milijuna eura.

"Zadužio je naš klub"

Iako suočen s odvratnim uvredama navijača Chelseaja, čak i prijetnjama smrću na društvenim mrežama, Čech se odlučio na ovaj nesvakidašnji transfer uvjeren kako njegove najbolje utakmice tek dolaze.

– Volio bih da naši navijači respektiraju Petra i da mu ne zvižde. On to ne zaslužuje. Neka navijaju za nas kao i uvijek, ali neka prije i poslije utakmice zaplješću Čechu – kazao je branič Chelseaja i Čechov prijatelj Branislav Ivanović.

– Baš me zanima kako se priprema za utakmicu protiv nas. Možemo biti ponosni što smo bili Petrovi suigrači svih ovih godina. Ali i svjesni činjenice da je on danas s druge strane i da nas želi pobijediti. Isto kao što su to željeli Lampard i Drogba kada su igrali protiv nas – naglasio je Ivanović.

Čech, dečko iz Plzenja, i s 33 godine još uvijek je jedan od najcjenjenijih i najtrofejnijih svjetskih vratara. Trofeja mu je očito dovoljno kada se odlučio za Arsenal, u kojemu će biti svrstan u drugi platežni razred sa 100.000 funta ili 140.000 eura tjedno. Više od njega zarađuju samo Alexis Sanchez i Mesut Özil, a povišica se sprema i Theu Walcottu.

Debi Falcaa za Chelsea

Vrhunac Čechove karijere dogodio se 2012. u dramatičnom finalu Lige prvaka kada je igračima Bayerna obranio čak tri jedanaesterca: Robbenu u produžecima, te Oliću i Schweinsteigeru u raspucavanju s bijele točke.

Čech je s gola Arsenala izgurao poljskoga kiksera Szcesnyja (otišao u Romu), a pričuve su mu Južnoamerikanci, Kolumbijac Ospina i Argentinac Martinez. U Chelseaju je prvi vratar Courtois, prva pričuva Bosanac Begović, a treća opcija domaći dečko, dvometraš Jamal Blackman. Negdje u kadru još uvijek je i Matej Delač...

Mourinho je samo jednom osvojio ovaj trofej (2005.), dok ih je Wenger nanizao čak pet, posljednji put prošle godine. Osim Čecha, Arsenal nije doveo nijedno spektakularno pojačanje, dok će Chelsea danas predstaviti Kolumbijca Radamela Falcaa. Dakako, kada se umori njihov prvi napadač, nedodirljivi Diego Costa.

>>Chelsea već osvojio prvi trofej sezone, pehar i u hrvatskim rukama!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije