Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jakovčić u ep-u

'Nogomet je leglo korupcije, tako je i u mojoj zemlji'

Ivan Jakovčić
Foto: Screenshot
1/2
11.06.2015.
u 13:07

"Treba jasno reći: nogomet je leglo korupcije! Crni fondovi, sponzori... Mnoge nezakonitosti povezane su s nogometom. I takvo stanje nije samo u prvoj ligi."

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić u raspravi na plenarnoj sjednici o korupcijskom skandalu u FIFA-i zatražio je odlučne akcije iskorjenjivanja nezakonitosti u svim tijelima koja upravljaju nogometom. Takvu akciju treba započeti u FIFA-i i proširiti je na cijelu upravljačku piramidu, rekao je Jakovčić. EU i zemlje članice imaju mehanizme za borbu protiv korupcije u nogometu, a u tome će imati snažnu podršku navijača i svih onih koji vole taj sport, naglasio je zastupnik IDS-a. Jedino tako će nogometnim natjecanjima  biti vraćena vjerodostojnost, naglasio je Jakovčić u raspravi na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.   

Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu (ALDE-IDS) naglasio je:

"Treba jasno reći: nogomet je leglo korupcije! Crni fondovi, sponzori... Mnoge nezakonitosti povezane su uz nogomet. I takvo stanje nije samo u prvoj ligi. Nezakonitosti se zbivaju i u drugoj, trećoj i u svim ostalim razinama natjecanja. A FIFA je samo vrh ledene sante! Takvo je stanje, nažalost, i u mojoj zemlji – Hrvatskoj! Imamo odličnu nacionalnu momčad i odlične igrače. Ali imamo u hrvatskom nogometu i korupciju i crne fondove i mnoge druge nezakonitosti.

No mi, ovdje u Europi, imamo i mehanizme za borbu protiv nezakonitosti u nogometu. Zemlje članice financijski pomažu nacionalnim nogometnim savezima. Regije, gradovi i općine pomažu nogometnim klubovima. Pozivam vas da cijeli taj sustav počnemo temeljito čistiti od vrha do dna. FIFA je prva na redu! Jer ovo je skandal nevjerojatnih razmjera. Krajnji je trenutak da se nešto učini za nogomet i to, na prvom mjestu, zbog navijača, igrača i zbog svih onih koji uživaju u nogometu. Nažalost, mnogi su u nogometu samo zato da bi krali. Ovo je prilika da Europska komisija, vlade zemalja članica i svi oni koji su uključeni u nogomet savjesno odrade svoj posao. Siguran sam da će u borbi protiv silnih nezakonitosti u nogometu EK i nacionalne vlade imati punu podršku ljubitelja nogometa.

Mnoge dosadašnje odluke FIFA-e dovedene su u pitanje. Da bismo sustavu vođenja nogometa vratili vjerodostojnost, potrebno je napraviti temeljitu i duboku „čistku” u FIFA-i, ali i u nekim drugim, uz nogomet povezanim organizacijama. To trebamo učiniti kako bismo ponovno mogli vjerovati u rezultate nogometnih utakmica, ali i u cjelokupni sustav vođenja nogometa.”

>>Spasiteljica nogometa: Ona je pokrenula čistku u Fifi

>>Irski nogometni savez se prodao, FIFA ih je 'kupila' za pet milijuna eura?!

 

Komentara 70

Avatar Tito zločinac
Tito zločinac
13:23 11.06.2015.

Tko o čemu lopov o poštenju!

DI
dinamojavolim1
13:17 11.06.2015.

jel to onaj jakovcic protiv koga je svjedocio njemacki drzavljanin da mu je morao davati mito??

GO
gospodindragovoljac1991
13:19 11.06.2015.

Idiote jedan ružni i korumpirani, pa zar si i ti ljubuio ogledalo majmune ni jedan ružni i debeli. Kada Hrvatska ima ovakove idiote sa Sjevera i Juga, onda smo u banani. Stoko krupnog zuba, marvo sitnog zuba. Dreku ni jedan. ODLAZI. Strašno je to , što te optužuje onaj ćelavac , kojem nisi dao ništa. Stoko, stoko, stoko, stoko, mmmmmmmmmmmmaarrrš iz Hrvatske. Svaka stoka može ući u EU parlament. Manki jedan ružni!!!!!!!!!!!!!!u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije