Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA OTKRIĆA

Irski nogometni savez se prodao, FIFA ih je 'kupila' za pet milijuna eura?!

Irska
Press Association/Pixsell
04.06.2015.
u 20:55

'FIFA je Irskom nogometnom savezu ponudila nagodbu koju nismo mogli odbiti.'

Predsjednik Irskog nogometnog saveza (FAI) John Delaney našao se u centru pažnje svih ovih posljednjih otkrića vezanih uz Fifu te je otkrio da se cijeli skandal vezan uz ruku Thierryja Henryja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine "izgladio" novcem. Nije želio potvrditi iznos, ali nagađa se da je FIFA platila pet milijuna eura samo da ne dođe do tužbe i sudskog procesa.

Delaney i Sepp Blatter su nakon toga navodno dogovorili da će FIFA isplatiti Irskom nogometnom savezu pet milijuna eura, iako taj iznos Delany ne potvrđuje.

- Ako se sjećate, Blatter se smijao s pozornice i zapravo nas omalovažavao, to je samo izazvalo dodatno ljutnju. Kad sam ostao sam s njime, rekao sam mu što mislim o njemu, a bilo je i mnogo psovki izrečenih s moje strane. Bio sam izrazito ljut. To se dogodilo u četvrtak, a već u ponedjeljak smo se sve dogovorili. Bio je to legitiman i vrlo dobar sporazum za Irski nogometni savez - otkrio je Delaney.

Ukratko, FAI se prodao i sigurno će gnjev navijača biti ogroman sad kad se ovo definitvno zna. Oni su željeli, kao i velik dio nogometnog svijeta, da dođe do tužbe jer to bi promijenilo situaciju i onemogućilo da se išta slično dogodi u budućnosti. No interesi su prevladali, na štetu irskog nogometa, ali i nogometa u globalu.

>> Novo šokantno otkriće iz Fife: Namjestili smo SP 1998. i 2010. godine!

>> Pogledajte kako je Henry prevarom odveo Francuze u JAR

Komentara 8

PR
propalismoFranjoskroz
21:18 04.06.2015.

Pa ovo je svatko znao valjda osim novinara

BA
bakulušić
21:30 04.06.2015.

E, da je samo nogometni savez...

OV
ovrhovršitelj
23:09 04.06.2015.

Hrvatska je trebala biti svjetski prvak 1998. ali......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije