Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska protiv azzurra

Italija bez pola momčadi, ali neće nam biti glineni golub

Ivan Rakitić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
12.06.2015.
u 11:00

Buffon zatražio od Contea da brani kako bi se osvetio Rakitiću

Svi koji misle da će na praznom Poljudu vidjeti talijanske "glinene golubove", a takav se dojam može steći kada se Italiji krenu zbrajati izostanci igrača, grdno se varaju. Lukav je Antonio Conte, pustio je da ga svi žale, od prvotimaca nema na raspolaganju Verrattija, Chiellinija, Zazu i De Rossija.

Poraz bi sve zakomplicirao

Ali, primjerice, taj De Rossi (otpao je uoči puta za Split) odigrao je samo dvije utakmice u kvalifikacijama. Italija je uvijek najjača kada je na dnu, kada je već pobijeđena. Oni jednostavno uživaju u takvoj ulozi. Hrvatskoj više nedostaju Modrić i Ćorluka, dvojac koji drži ritam Hrvatske, te Lovren nego Italiji Chiellini, De Rossi i Verratti. I u krajnjem slučaju, koga briga za talijanske izostanke, ne vjerujemo da bi oni nas žalili da nam nedostaju pola momčadi. Prije bi otvarali pjenušac zbog toga. Poljudski dvoboj bez gledatelja bit će odigran u zlokobnoj atmosferi tišine. Hrvatska bez podrške navijača, to su brige Nike Kovača, koji je u studenom prošle godine razbio Antonija Contea. Bila je to njegova najbolja taktička utakmica otkako je na klupi Hrvatske, u Milanu su Talijani spašavali bod, bili stjerani u mišju rupu. U međuvremenu su se karte podijelile tako da smo mi pomeli Norvešku, uzeli još tri boda, a Talijani su u Bugarskoj tek u finišu uzeli bod.

– Pobjedom puno toga možemo dobiti, a porazom ništa ne možemo izgubiti – rekao je Kovač.

Priča drži vodu do pola, pobjedom osiguravamo prvo mjesto. Ali poraz nas dovodi u neugodnu situaciju, otvorili bismo Norveškoj mogućnost bitke za drugu poziciju, a mi moramo u Oslo. S druge strane, Italiju poraz vodi u neizvjesnu bitku s Norveškom.

– Italija će izabrati taktiku zvanu "čeka". To vam ovako izgleda, ja ću te čekati pa pokušati ubosti. Conte je iskusan, zna što mu treba. Ali takvu će taktiku i naši primijeniti, mi ne smijemo izgubiti, bod će biti dovoljan – kaže iskusni strateg Stanko Poklepović kojeg smo sreli ispred Poljuda.

Poklepović se našao među 75 sretnika koji će biti na stadionu, HNS ga je stavio na svoj popis. Na njemu se našao i Luka Modrić. Bila je jagma tko će se naći na stadionu, HNS ima 75 mjesta među kojima su i igrači i stožer tako da se Davor Šuker našao u nebranom grožđu popunjavajući kvotu 75.

Baldasar neće s HNS-om

Tako je to kada je naš nogomet u pitanju, uvijek neki okolni problemi. Sada je nastao cirkus zbog toga što nema navijačke zone na rivi. Baš kao što je bio s otvorenim treningom. Krivica se prebacuje s jednog na drugog, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar neće na utakmicu jer se "s njima" (misli na HNS, nap. a.) ne može razgovarati. Istina je da su Šuker i društvo najavili približavanje narodu, a sve se svelo na kavu na rivi. Ništa od obećanog nije napravljeno od približavanja Splita i HNS-a.

Vratimo se travnjaku, tamo će biti zanimljivih dvoboja. Primjerice, prekaljeni Gigi Buffon dugo je bio pod upitnikom za nastup, a onda je zatražio da bude u ekspediciji za Split. To je protumačeno kao Buffonova želja da se osveti Ivanu Rakitiću za izgubljen finale Lige prvaka. A od Rakitića, koji je u odličnoj formi, očekuje se da bude onaj zamašnjak koji će Hrvatsku voditi do pobjede. Nema Modrića, ali nema ni dvojbe da Rakitić to može.

– Ne treba tražiti od Rakitića da sam pobjedi Italiju. On treba biti dio igre u kojoj sve skupa mora funkcionirati. Pritom mislim na njegova točna dodavanja, udarce s dvadeset metara. Rakitić je skriven igrač, ali vrlo učinkovit. Uvijek dođe tamo gdje treba biti, tako je bilo u finalu Lige prvaka kada je dao onaj gol – smatra Poklepović.

>>Kovač otpisao Halilovića i Pašalića: Mandžukić će biti spreman

>>Novi sukob na relaciji Split – HNS: 'S njima više ne želim komunicirati!'

>>Evo što je predsjednica Grabar-Kitarović poručila Rakitiću nakon velikog uspjeha

Komentara 8

LI
liliZG
12:21 12.06.2015.

bože, svi su članci kao da smo Italiju već pobjedili, ajmo prvo pričekati zadnji sučev zvižduk...

BA
balic
11:27 12.06.2015.

Sta bi bilo kad bi bilo,nek mi povedemo Italija ce se morat otvoriti da bi izjednacili u suprotnom,ako Italija povede u prvom poluvrijemenu trazit ce mo nerjeseno tako bi na kraju moglo i biti.Samo kako ce se to Buffon osvetiti Rakiticu pa ne igra Rakitic sam protiv Italije,o kakvoj osveti je rijec.?

Avatar Sunčica
Sunčica
15:13 12.06.2015.

nadamo se samo da će prvi gol biti naš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije