Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR ŠUKER:

Ima li smisla nabrajati što je Vlatko Marković napravio kao predsjednik HNS-a?

Vlatko Marković
Foto: Reuters
23.09.2014.
u 12:08

Prošlo je točno godinu dana otkako je preminuo Vlatko Marković.

Prije točno godinu dana, u zagrebačkoj je bolnici Rebro u 77. godini, nakon teške bolesti, preminuo Vlatko Marković, nekadašnji reprezentativac te dugogodišnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Marković je na tu funkciju izabran 1998. godine, a obnašao ju je sve do 2011. godine, da bi potom bio proglašen za počasnog predsjednika. Tijekom svog mandata, HNS-u je osigurao Kuću nogometa u Rusanovoj ulici u Zagrebu.

"Vlatku dugujemo nastaviti istim putem koji je on zacrtao. Brinuti za ljude, brinuti za Savez i brinuti za hrvatski nogomet. Od njega smo najbolje mogli naučiti kako se to radi", poručio je na komemoraciji Markovićev nasljednik na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

Izrazi sućuti stigli su iz brojnih sportskih institucija, uključujući i Svjetsku nogometnu federaciju, Hrvatski olimpijski odbor te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

"Ima li smisla nabrajati što je sve Vlatko postigao kao igrač, kao trener i kao predsjednik Saveza? Nema, jer izrazi sućuti koji su pristigli sa svih strana svijeta i iz svakog kutka Hrvatske najbolje govore kakav je trag ostavio u hrvatskom, ali i svjetskom nogometu", sažeo je Šuker.

>> Preminuo bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković!

Ključne riječi

Komentara 4

ZA
zakora
12:23 23.09.2014.

Licemjeri. Dok je bio živ, živa ste ga zakopali. Dok je bio simbol hrvatskog gospodskog nogometa u Europi i svijetu, pljuvali ste ga i nazivali senilnim bosandžerosom. A sad mu se posthumo uvlizujete. Vlatko Marković je najveći hrvatski sportski funkcioner svih vremena. Svugdje nam je otvorio vrata i utabao je milijune staza. A bio vam je senilini stranac iz Bugojna. Počivao u miru, Vlatko!!

TA
tarzan
20:51 23.09.2014.

U svakom slučaju pod Markovićem se sigurno ne bi dogodilo da najjeftinija ulaznica protiv Malte bude 120 kuna to je samo jedan mali primjer da je njegov nasljednik bez imalo razuma. Cijenim i njegov komentar kad je rekao da u reprezentaciji nema mjesta za homoseksualce što pokazuje da je imao m_uda

SP
splitskodite1976
18:50 23.09.2014.

A Di je lova iz HNS -a?A komunikacija?To mora bit nivo i sve mora bit transparentno.Sa onakvim igračima u prošlosti,trebali smo imat bar jedno svjetsko!!A danas se sve nastavlja.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije